BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPakistan'da enerji açığı artıyor----

Pakistan'da enerji açığı artıyor

Pakistan'da enerji açığı artıyor
26 Nisan 2022 - 10:35 www.finansgundem.com

Pakistan’da hava sıcaklığının yükselmesiyle elektrik enerjisi açığı artıyor. İhtiyacın karşılanamaması yüzünden uzun süreli kesintiler yaşanıyor.


Elektrik üretimindeki yakıt sıkıntısı ve teknik sebeplerden dolayı bazı enerji santrallerinin kapatılması Pakistan'da bu alandaki açığın artmasına yol açtı. Ulusal basındaki haberlere göre ülkede mevcut durumda toplam elektrik üretimi 18 bin 31 megavat, talep ise 25 bin 500 megavat civarında. 

Sıcaklıkların artmasıyla dün ülkedeki elektrik açığı 7 bin 500 megavata ulaşırken, kent merkezlerinde 10 saate, kırsal alanlarda ise 18 saate varan kesintiler yaşandı.

Halk, günlük yaşamı etkilemesinden rahatsız

Uzun süren ve önceden duyurulmayan elektrik kesintileri günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Ravalpindi’de yaşayan Rehana Jadoon, vatandaşa haber verilmeden uzun süreli elektrik kesintilerine gidilmesine tepki gösterdi.

Başbakan'a göre suçlu eski hükümet

Başbakan Şahbaz Şerif, elektrik kesintileri dolayısıyla İmran Han hükümetinin enerji politikalarını suçladı. Eski hükümetin ne zamanında petrol aldığını ne de elektrik santrallerini onardığını söyleyen Şerif, bunun şu an yaşanan elektrik kesintilerine yol açtığını belirtti. Şerif, hükümetinin bu problemi çözmek için çabaladığını aktardı.

Pakistan'da enerji krizi

Pakistan'dan Afganistan'a çağrı: Sınır güvenliğini sağlayın

Pakistan, Afganistan topraklarına saldırdı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)