BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPakistan IMF ile anlaşmaya yakın----

Pakistan IMF ile anlaşmaya yakın

Pakistan IMF ile anlaşmaya yakın
11 Şubat 2019 - 15:46 www.finansgundem.com

Pakistan Maliye Bakanı Asad Ömer, IMF ve Pakistan'ın ülkede yapılacak yapısal reformlar konusunda benzer düşüncelere sahip olduğunu belirterek, "Anlaşılan IMF'yle bir anlaşma yapmaya yakınız. İnşallah bu son anlaşma olacak" dedi

Ülkesinin Uluslararası Para Fonu (IMF) ile devam eden görüşmelerine ilişkin açıklama yapan Pakistan Maliye Bakanı Asad Ömer, destek paketi konusunda Pakistan Başbakanı İmran Han ve IMF Başkanı Christine Lagarde'ın Dubai'de görüştüğünü hatırlattı.

IMF ve Pakistan'ın ülkede yapılacak yapısal reformlar konusunda benzer düşüncelere sahip olduğunu ifade eden Ömer, "IMF ve Pakistan'ın destek paketi konusunda duruşları değişti. Anlaşılan IMF'yle bir anlaşma yapmaya yakınız. İnşallah bu son anlaşma olacak" diye konuştu.

Ömer, Pakistan ekonomisinin, kendi insanının çabalarıyla ayağa kalkacağını belirterek, "Bu noktada gerekli adımları atarsak ve tüccarlarımız bu amaç doğrultusunda çalışırsa ekonomimiz yükselişe geçecektir" dedi.

Ekonomiyi geliştirmek için başta Hindistan ve Afganistan olmak üzere komşularla ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Ömer, Türkiye ile ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için bir taslak üzerinde çalışıldığını da söyledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)