BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiPakistan Başbakanı: IMF'nin en ağır şartlarını kabul ettik----

Pakistan Başbakanı: IMF'nin en ağır şartlarını kabul ettik

Pakistan Başbakanı: IMF'nin en ağır şartlarını kabul ettik
15 Mart 2023 - 20:33 www.finansgundem.com

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından sunulan en ağır şartların kabul edildiğini, bu sebeple halkın yükünün daha da artacağını ifade etti

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Geo News televizyonuna verdiği röportajda, ülkesinin IMF ile anlaşmanın birkaç gün içerisinde imzalanacağını belirtti.

Başbakan Şerif, IMF tarafından sunulan en ağır şartların kabul edildiğini, bu nedenle halkın yükünün daha da artacağını vurguladı.

"UKRAYNA-RUSYA SAVAŞI, İTHAL ENFLASYONA SEBEP OLDU"

Halkın yaşadığı sorunun farkında olduğunu ifade eden Şerif, birtakım sosyal refah programları aracılığıyla yardım sağlanacağını bildirdi.

Şerif, Ukrayna-Rusya savaşının sebep olduğu ithal enflasyona işaret ederek, gübre ve petrol fiyatlarının artmasının ülkeyi etkilediğini dile getirdi.

Geçen sene yaşanan sel felaketinin de ekonomiyi etkilediğini anlatan Şerif, eski Başbakan İmran Han'ın ABD tarafından görevden düşürüldüğüne ilişkin "utanç verici yalanının" ülkede belirsizliğe yol açtığını kaydetti.

Şerif, Han'ın yaralarını bahane göstererek teslim olmaktan kaçtığını ifade ederek, Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) döneminde kendisi dahil çok sayıda üst düzey Pakistan Müslüman Ligi-Navaz (PML-N) mensubunun uydurma davalarla hapsedildiğini söyledi.

ŞERİF'TEN "2018'DE BAŞBAKANLIK BANA TEKLİF EDİLDİ" AÇIKLAMASI

Öte yandan Şerif, 2018 genel seçimleri öncesi yaşanan ilginç bir gelişmeden de bahsetti.

Şerif, eski Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kamar Cavid Bacva'nın 2018 genel seçimlerinden önce kendisine başbakanlık teklifinde bulunduğunu dile getirerek, ağabeyi eski Başbakan Navaz Şerif'in parti lideri olduğu gerekçesiyle bu teklifi geri çevirdiğini aktardı.

Teklifi kabul etmesi halinde İmran Han'ın başbakan olup olamayacağı sorulan Şerif, Han'ın başbakan olamayacağını kaydetti.

IMF İLE ANLAŞMA

Pakistan, IMF ile 2019'da 39 ayda ödenmesi planlanan 6 milyar dolarlık ekonomik kurtarma paketi için anlaşmıştı.

Temmuz 2022'de yeniden masaya oturulmuş ve IMF, toplam kredi miktarının 6 milyar dolardan 7 milyar dolara çıkarıldığını açıklamıştı.

Varılan anlaşma kapsamında IMF, şartların sağlanması halinde Pakistan'a 1,17 milyar dolar krediyi serbest bırakacağını belirtmişti.

İMRAN HAN HÜKÜMETİ NİSAN 2022'DE DÜŞMÜŞTÜ

Pakistan'da, parlamentoda 10 Nisan 2022'de yapılan güven oylamasında, 174 "hayır" oyuyla İmran Han hükümeti düşmüştü.

Ülkede, 3 dönem başbakanlık yapan Navaz Şerif'in kardeşi Şahbaz Şerif, 11 Nisan'da Mecliste düzenlenen seçimde 174 oyla salt çoğunluğun desteğini alarak başbakan seçilmişti.

Pakistan'da İmran Han'ın destekçileriyle polis arasında çatışma

 

Pakistan, ABD'den IMF için destek bekliyor

 

Pakistan'da İmran Han'ın destekçileri, evinin çevresinde nöbette

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)