BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPakistan: ABD'nin hava sahamızı kullandığına dair kanıt yok----

Pakistan: ABD'nin hava sahamızı kullandığına dair kanıt yok

Pakistan: ABD'nin hava sahamızı kullandığına dair kanıt yok
05 Ağustos 2022 - 10:10 www.finansgundem.com

Pakistan: ABD'nin Zevahiri saldırısında hava sahamızı kullandığına dair kanıt yok.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Asım İftikhar Ahmed, El-Kaide lideri Eymen Zevahiri'nin İnsansız Hava Aracı (İHA) saldırısı ile öldürülmesinde Amerika Birleşik Devletleri'nin ülkesinin hava sahasını kullandığına dair kanıt bulunmadığını aktardı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed, başkent İslamabad’da düzenlediği basın toplantısında, Zevahiri'nin Afganistan'da düzenlenen hava saldırısı ile öldürülmesine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Sözcü, Pakistan hava sahası kullanılarak ABD’nin bu eylemi gerçekleştirdiğine dair hiçbir kanıt olmadığını ifade etti.​​​​​​​

Dışişleri Bakanlığından 2 Ağustos’ta yapılan açıklamada, El-Kaide lideri Eymen Zevahiri'nin öldürülmesiyle ilgili olarak, İslamabad'ın terörle mücadelede uluslararası hukuk ve ilgili Birleşmiş Milletler kararlarının yanında durduğu vurgulanmıştı.

ABD Başkanı Joe Biden, 2 Ağustos’ta Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada, Zevahiri'nin Afganistan'da düzenlenen hava saldırısı ile öldürüldüğünü doğrulayarak "Zevahiri gitti ve bir daha asla, Afganistan'ın teröristlerin güvenli bir sığınağı olmasına neden olmayacak ve biz bundan emin olacağız. Bu terörist lider artık yok." açıklaması yapmıştı.​​​​​​​

EYMEN EL ZEVAHİRİ KİMDİR?

Mısırlı bir ilahiyatçı, genel cerrahi uzmanı, tıp doktoru ve el-Kaide'nin son lideridir. Daha önceden Mısır İslami Cihadı'nın emiriydi. Eşi ve altı çocuğundan üçü Afganistan'da 11 Eylül saldırılarının ardından, 2001 sonlarında gerçekleşen bir hava saldırısında öldürüldü. Ancak öldü haberinden sonra birçok kez konuşmaları ve video kayıtları yayınlandı.

2 Mayıs 2011'de Usame bin Ladin'in ölümüyle birlikte El-Kaide'nin yeni lideri olduğu öne sürülmüş, bu 16 Haziran günü El-Kaide'den yapılan bir basın bildirisiyle doğrulanmıştı. 11 Eylül saldırılarından sonra ABD Dışişleri Bakanlığı ez-Zevahiri'nin yakalanmasını sağlayacak bilgiyi verene 25 milyon dolar ödül vadetmişti.

Eymen ez-Zevahiri, Kahire'de tıp okudu. Başarılı bir şekilde çalışmalarını 1974 yılında tamamladı. Üç yıl boyunca Mısır ordusunda cerrah olarak görev aldı. Bundan sonra Kahire'deki bir hastanede çalıştı. 1980 ve 1981 yıllarında Eymen ez-Zevahiri, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Hareketi'ne yardım etmek amacıyla Pakistan'a gitti.

Eymen ez-Zevahiri, çok sayıda El-Kaide raporları dahil birkaç eserin yazarıdır. Arapça, İngilizce ve Fransızca konuşabilmektedir.

Zevahiri'den sonra El Kaide lideri kim olacak?

 

El Kaide lideri Zevahiri öldürüldü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)