BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPakdemirli bölgede! Çeşme'de otluk yangını, siteler boşaltıldı----

Pakdemirli bölgede! Çeşme'de otluk yangını, siteler boşaltıldı

Pakdemirli bölgede! Çeşme'de otluk yangını, siteler boşaltıldı
14 Ağustos 2020 - 04:38 www.finansgundem.com

Çeşme'de otluk alanda başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. 4 site tedbir olarak boşaltıldı. Bakan Pakdemirli bölgeye geldi. Sabah, havadan da müdahale başlayacak

İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Ildır Mahallesi'ndeki otluk alanda gece yarısı yangın çıktı. Henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangın sonrası dumanı fark eden çevredekiler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda ekip sevk edildi. Bölgeye ulaşan ekipler rüzgarın da etkisiyle büyüyen alevlere müdahale ederken, tedbir amaçlı 4 sitenin de tahliye edildiği öğrenildi.

İLK AÇIKLAMA KAYMAKAM'DAN

Alevlerin yükseldiği bölgeye gelerek ekiplerden bilgi alan  Çeşme Kaymakamı Ünal Çakıcı, "Yangına müdahale devam ediyor. Tedbir amaçlı 4 sitemizi boşalttık" dedi. 

Boşaltılan sitelerdeki bazı vatandaşlar eşyalarını almak için evlerine geri döndü. Bunun üzerine jandarma ekipleri, boşaltılan siteler önünde önlem aldı.

Yangına çok sayıda arazöz, dozer ve çok sayıda orman işçisiyle müdahale ediliyor. Rüzgar nedeniyle büyüyen yangına müdahale eden ekipler, alevlerin yerleşim yerlerine gelmemesi için çaba harcıyor.

BAKAN PAKDEMİRLİ BÖLGEDE

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de yangın bölgesine geldi. Kaymakam Çakıcı'dan bilgi alan Pakdemirli, ekibiyle birlikte bir toplantı gerçekleştirdi.

Zaman zaman yangının yayıldığı alana giden Pakdemirli'nin ilerleyen saatlerde açıklaması yapması bekleniyor.

BAKAN PAKDEMİRLİ, BÖLGEYİ HELİKOPTERDEN İNCELEDİ

İzmir'in Çeşme ilçesinde otluk alanda başlayan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına, ekipler saatlerdir müdahale ediyor. Henüz etkisi devam eden yangın bölgesine gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de yetkililerden bilgi aldı. Bakan Pakdemirli, basın mensuplarına yaptığı açıklamada yangının trafolardan çıkabileceğinin tahmin edildiğini söyledi. Sabah saatlerinde yangına havadan da müdahale edileceğini belirten Pakdemirli, yangından 50 hektar civarı alanın etkilendiğini de ifade etti.

Pakdemirli, daha sonra yangın meydana gelen bölgeyi helikopterden inceledi. 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)