BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiPahalı uçak devri bitiyor mu?----

Pahalı uçak devri bitiyor mu?

Pahalı uçak devri bitiyor mu?
18 Ağustos 2013 - 19:41 www.finansgundem.com

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım açıkladı; uçak bileti fiyatları konusunda düzenleme geliyor...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, havayolu taşımacılığında bilet fiyatlarına tavan sınırlaması getirilebileceğini söyledi. Yıldırım, “Bayram veya resmi tatillerde bilet konusunda fırsatçılık olabiliyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tavan fiyat getirebilir. Bu konuda çalışma yapılıyor” dedi.
Türkiye’nin karayolu, demiryolu, denizcilik, havacılık ve haberleşme sektörüne ait 2023 hedeflerinin tartışılacağı 11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası’nın tanıtım toplantısı Anadolu Hisarı’ndaki kıyı Emniyeti Sosyal Tesisleri’nde yapıldı.
Tanıtım toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, havacılık sektörünün bilet fiyatlarını değerlendirdi. Yıldırım, “Bayram veya resmi tatiller, sadece Türkiye’de değil dünyada da taşımacılar en fazla bu dönemlerde iş yapıyor. Burada biraz fırsatçılık oluyor. Bunun yolu arz-talep dengesini sağlamak. Bir de vatandaşlarımızın seyahat programlarını önceden planlaması gerekiyor. İki ay önceden alınca indirimli olarak alınır. Bugün iki saat sonra karar veriyoruz seyahat etmeye. Avrupalılar buna şaşırıyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tavan fiyatı getirebilir. Bu konuda da zaten bir çalışma içerisine girdiniz. Maliyet bazlı bir çalışma. Fırsatçılık ayrı bir şey, arz talebin buluşması ayrı bir şeydir. İş fırsatçılığa dönüşürse, aynen bu maça giderken bilet bulmaya benzer. Bu konuda kural var. Bu kuralları daha etkin hale getirmek istiyoruz. Piyasalara müdahale etmek en son tercih edilecek bir iştir. Piyasa kendi makul anlayışı içerisinde dengesini bulması lazım” ifadelerini kullandı.
3. havalimanı ile ilgili çalışmaların hızla sürdüğünü dile getiren Yıldırım, “Dünyanın en büyük havalimanlarından birinin geçtiğimiz aylarda ihalesini yapmıştık. Yüklenici ortaklık çalışmalarını sürdürüyor. Bu arazi bilindiği gibi kömür çıkarılan bir arazi. Dolayısıyla arazide çok ciddi bir örselenme var. Dağlar oluşmuş, çukurlar oluşmuş. Sadece iş makinelerini girip yapacağı iş değil, özel makineler sipariş verildi bu yüzden. Bütün bu işler bittikten sonra çalışmalar bitecek. Bu çalışmalar da işin daha hızlı yapılması içindir. Yoksa çalışmalar fiilen başladı. Bizler bu konuda zaman kaybına meydan vermemek için her türlü katkıyı sağlıyoruz. İlk etabın tamamlanması 42 ay sürecek” şeklinde konuştu.
'3. KÖPRÜ PROJESİ BEKLEDİĞİMİZDEN DE İYİ GİDİYOR'
Yıldırım, üçüncü köprüyle ilgili de şu değerlendirmeyi yaptı: “Üçüncü köprü ile ilgili gidişat çok iyi. Köprü kuleleri çıkmaya başladı. Hiç ara vermeden yükselerek gidiyor. Şu anda çok iyi durumdayız. 322 metre ile dünyanın en uzun kuleleri olacak. Ayrıca platform genişliği olarak üzerinden tren geçen tek köprü olacak. Yol yapımları da devam ediyor. Proje beklediğimizden biraz daha ileri bir seviyede gidiyor.”
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)