BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÖzyeğin'e Yunanistan'dan büyük onur----

Özyeğin'e Yunanistan'dan büyük onur

Özyeğin'e Yunanistan'dan büyük onur
03 Haziran 2013 - 07:04 www.finansgundem.com

Yunanistan'ın saygın gazetesi To Vima, işadamı Hüsnü Özyeğin'e geniş yer verdi

Bilginin değerine öncelik veren Karun” başlığı ile Türk işadamı Hüsnü Özyeğin’in tam sayfa portresini yayınladı. Özyeğin’in ilk ABD’ye gittiği 1960’yı yıllardan günümüze kadar iş dünyasında başarılarının anlatıldığı yazıda “Daima bankacı kimliğini korudu ama bir işadamı olarak Türk toplumuna, ülkesine katkıda bulunmayı ön planda tuttu. Üniversite, okullar yaptırdı. Hayır işlerine 400 milyon dolar harcadı” denildi. Özyeğin’in, Anadolu’da 15 yaşındaki kız çocuklarına, eğitim vererek küçük yaşta evlenmekten daha ilginç bir hayat fırsatı tanıdığı vurgulanan yazıda “Bu çocuklar çalışma hayatına girmeseler bile aldıkları eğitimle gelecekte çocuklarını daha açık zihinle büyütecekler” ifadesini kullandı.
4 YIL UZAK KALDI
“Özyeğin dinine bağlı bir insan. Ancak ülkesinde cami yerine okul inşa ettirmeyi tercih ediyor. Şirketlerin kurulup dağılabileceğine, üniversitelerin ise daima yaşayacağına inanan Özyeğin Türkiye’nin gerçek bir milli hayırseveridir” denilen yazıda, Türk işadamanının 2006 yılında sahibi olduğu Finansbank’ı 2.3 milyar Euro’ya Yunan NBG bankasına satmasından sonra bankacılık piyasasından sadece dört yıl uzakta kaldığı ve 2010 yılında Millenium Bank’ı satın alarak geri dönüş yaptığı belirtildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)