BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÖzyeğin Rusya'da yeni banka kuruyor----

Özyeğin Rusya'da yeni banka kuruyor

Özyeğin Rusya'da yeni banka kuruyor
30 Haziran 2013 - 08:41 www.finansgundem.com

Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin’in Rusya'daki bankası faaliyete hazır

Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin’in bankası Credit Europe Bank ve IKEA ortaklığı ile kurulan İkano Bank, Rusya’da faaliyetlerine başlıyor.
Dünya markası olarak bankacılık faaliyetlerini artırmaya devam edeceklerini belirten Credit Europe Bank Rusya Genel Müdürü Haluk Aydınoğlu, 2013 yılının sonlarına doğru operasyon işlemlerine başlayacakları bilgisini verdi. İki kurumun yıllardır beraber çalıştığına işaret eden Aydınoğlu, “Credit Europe Bank ile IKEA arasında 5 yıldır çok verimli ve istikrarlı bir işbirliği devam ediyor. Bankamız Rusya’da IKEA müşterilerine tüketici kredi hizmetlerini sunuyor. Şimdi ise güçlerimizin birleştirilmesi zamanı. Dolayısıyla ortak bir banka kurulması için gerekli lisansın verilmesi hususunda anlaşmıştık. Bugün ise Rusya Merkez Bankası bu lisansı verdi. Önce kurumsal müşterilere hizmet verecek bu bankayla belli bir deneyimin ardından diğer kategorideki müşterilere de hizmet vermeyi düşünüyoruz.” dedi.
Aydınoğlu, IKEA’nın kardeş kuruluşu İkona ile Türkiye’deki kredi kart programlarına benzer bir programla yola çıkmayı düşündüklerini söyledi. Credit Europe Bank’ın Rusya’da 3 milyondan fazla müşterisi olduğunu anlatan Aydınoğlu, “2012’de net gelirimiz 2,8 milyar rubleye ulaştı. Aktiflerimiz 97,9 milyar rubleden 117,7 milyar rubleye kadar (yüzde 20,2) arttı.” diye konuştu. Aydınoğlu, yakın zamanda Fransız Auchan market zinciriyle benzer ortak banka faaliyetlerini başlatacakları bilgisini vererek şunları kaydetti: “O bankanın da lisansını aldık. Allah nasip ederse Rusya’da 3 bankamız olacak. Burada önemli nokta şu: IKEA ve Auchan gibi dünya devleri kendi ülkelerine ait bankalardan ziyade Rusya’da bizimle ortak oluyor. Burada İsveç ve Fransız bankalar da var. Ayrıca güçlü Rus bankaları da var. Ama onların arasından bizim tercih edilmemiz önemli bir olay. Bu da Türk bankacılığının gücünü kanıtlıyor. Ama bu ortaklıklar Rusya ile sınırlı kalmayacak. Hüsnü Bey’in (Hüsnü Özyeğin) güzel bir sözü ve isteği var: Türk markalarını Rusya’ya taşıyalım, destek olalım.”
İkano Grubu Başkan Yardımcısı Mats Hakansson da Rusya piyasasının kendileri açısından çok önemli ve perspektifli olduğunu belirterek, “Bu ortak bankamız sayesinde Rusya’da sayısı artan müşterilerimize daha verimli hizmetler vereceğimize inanıyoruz. Çünkü bu başarımızın sırrı Credit Europe Bank ile yıllara dayanan istikrarlı işbirliğinde yatıyor. Biz üretim deneyimi, bilimsel-teknoloji bilgiler, ayrıca gerçek bir ortaklık tecrübesine sahibiz. Bu deneyimlerimiz sayesinde Rusya’daki müşterilerimize çok kaliteli hizmet sunacağız.” bilgisini verdi.
1998 yılında kurulan İkano, Almanya, Avusturya, Hollanda, İngiltere, Polonya, İskandinav ülkelerinde faaliyet gösteriyor. Banka, Asya kıtasında da çalışmalarını sürdürüyor. İkano Gru-bu’nun 6,2 milyar Euro’luk aktif 3 bin 558 personeli bulunuyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)