BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖzgürlük Konvoyu Brüksel'de de yasaklandı----

Özgürlük Konvoyu Brüksel'de de yasaklandı

Özgürlük Konvoyu Brüksel'de de yasaklandı
10 Şubat 2022 - 16:27 www.finansgundem.com

Pandemi kısıtlamalarını protesto etmek için yola çıkan konvoy, Paris'in ardından Brüksel'de de yasaklandı.

Kanada’nın başkenti Ottawa’daki kamyon sürücülerinin konvoy eylemlerinden esinlenen sürücüler, farklı kentlerden yola çıkarak hafta sonu Paris’e varmayı, ardından da diğer Avrupa kentlerinden gelenlerle Brüksel'e girmeyi hedefliyordu.

Belçika Federal Hükümeti ile Başkent Brüksel Bölgesi Yerel Hükümeti yetkilileri, Avrupa Birliği (AB) kurumları ile NATO'ya ev sahipliği yapan kentte gösteriye izin verilmeyeceğini duyurdu. Yapılan açıklamada, gösteri için izin başvurusu yapılmadığı söylenerek konvoyun Brüksel'e alınmaması için yollarda ve sınırlarda kontroller yapılacağı duyuruldu.

Ne olmuştu?

Ottawa’da aşı karşıtı kamyoncular 29 Ocak’ta eylem başlatmış, kentin ana yollarına park eden kamyonlar nedeniyle şehir sakinlerinin hayatını olumsuz etkilenmişti. Kent sakinlerini bezdiren kamyon kornaları, mahkeme kararıyla susturulmuştu.

Son günlerde Avrupa ülkelerinde de özellikle sosyal medya üzerinden benzer eylem çağrıları yapılıyordu. Çeşitli Avrupa kentlerinden gelen araçların ve kamyonların Brüksel'de buluşması hedefleniyordu. Fakat konvoy Paris'in ardından Brüksel'de de yasaklandı.

'Özgürlük Konvoyu'nun Paris’e girmesi yasaklandı

Kanada'da kamyoncuların eylemi diğer şehirlere de yayıldı

Kanada’da kamyoncuların kornaları susturuldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)