BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÖzgeçmişinizle fark yaratmanın 3 yolu----

Özgeçmişinizle fark yaratmanın 3 yolu

Özgeçmişinizle fark yaratmanın 3 yolu
06 Mayıs 2022 - 15:09 www.finansgundem.com

İşe alım yöneticileri binlerce başvuru arasında bir özgeçmiş için sadece 6 saniye ayırıyor. Recruit Rockstars'ın CEO’su Jeff Hyman’a göre ise bu kısa süre içerisinde etkileyici olabilmek hayalinizdeki işe ulaşmak için en önemli adım

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yeni bir iş arayanlar için özgeçmiş en önemli dosttur. Bu belge, bir işe alım yöneticisine ilk iletişimi ifade eder ve iyi yazılmış bir özgeçmiş hayalinizdeki şirketin kapısından girmenize yardımcı olabilir.

Özgeçmişin nasıl öne çıkarılabileceğini öğrenmek, rekabetçi bir iş piyasasında başarılı olmanıza da yardımcı olabilir. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre işe alım yöneticileri, tek bir pozisyonu doldurmak için yüzlerce başvuruyu gözden geçirebilir ve genellikle her özgeçmişi taramak için altı saniyeden fazla zaman harcamaz.

Recruit Rockstars'ın CEO'su Jeff Hyman, mesleği gereği binlerce özgeçmişi inceledi ve işe alım uzmanı olarak 25 yıllık kariyeri boyunca 30.000'den fazla kişiyle iş görüşmesi gerçekleştirdi. Hyman CNBC’nin haberinde göz alıcı bir özgeçmiş oluşturmak için üç adımı izlemeyi tavsiye ediyor:

Sadece iş sorumluluklarınızı listelemeyin, başarılarınızı ve sonuçlarınızı da vurgulayın

Hyman'a göre, yapabileceğiniz en büyük özgeçmiş hatalarından biri, özgeçmişi çok fazla bilgiye boğmak. İşe alım uzmanı, “Şimdiye kadar yaptığınız her işi veya başarıyı listeleyen küçücük bir yazı tipinde uzun, iki sayfalık bir özgeçmiş göndermek istememelisiniz. Bu asla işinize yaramaz” dedi.

Hyman, özgeçmiş yazısını 12 puntoluk yazı tipi kullanarak bir sayfada tutmayı, eklenilen her iş deneyiminin alında madde işareti kullanmayı öneriyor. İşe alım uzmanı iş sorumluluklarını tanımlamak yerine ölçülebilir başarıları ve sonuçları paylaşmayı öneriyor.

İşe alım uzmanı, “İki yıl içinde dört kez terfi ettirilmiş, daha zor görevler verilmiş, insanlara akıl hocalığı yapmanız istenmiş, geliri artırmış veya maliyeti düşürmüş olabilirsiniz. Bu gibi durumlarda okuyucuyu anında etkileyecek ve ‘Vay be, bu pozisyonda gerçekten başarılı olmuş ve mesleki değerinin kanıtlarını gösterebilecek’ diye düşünmelerini sağlayan her türlü veri noktası gösterilebilir” açıklamasında bulundu.

 

Hedef iş tanımını özgeçmişinizde yansıtın

Başvurduğunuz işin tanımını gözden geçirmek için 15-20 dakika harcayın ve ilana dahil edilen işin en az beş anahtar kelimesini veya belirli işlevlerini özgeçmişinize eklediğinizden emin olun.

Hyman, "Özgeçmişinizin iş tanımını yansıtan özelleştirilmiş bir versiyonunu oluşturmak isteyebilirsiniz. Bu sayede özgeçmişinizi okuyan kişi 'Aman Tanrım ... bu kişiyle nasıl iş görüşmesi yapabilirim?’ diye düşünecektir" ifadelerine yer veriyor.

Örnek vermek gerekirse bir satış yöneticisinin en yaygın iş işlevlerinden biri, satış temsilcileri için bir ücret planı tasarlamaktır. Hyman bu sebeple, bir satış müdürü pozisyonu için başvuranların, özgeçmişinde başarılı bir şekilde bir tazminat programı tasarladığınızı ve bir ekiple uyguladığını belirtmeyi tercih edebileceğini söylüyor.

Eğer hedeflenen pozisyonun iş tanımı yoksa, şirkette aynı veya benzer rollerdeki kişilerin LinkedIn profillerinin incelenebileceğini veya aynı iş unvanı için ilanların okunabileceğini belirtiyor.

Liderlik ve yönetim becerilerini vurgulayın

Hyman, işe alınması en zor niteliklerden birinin, başkalarına liderlik edebilecek ve ilham verebilecek insanlar olduğunu söylüyor. İşe alım uzmanı bu özelliğin genellikle bir çalışan adayının masaya getirebileceği en değerli yetenek olduğunu belirtiyor.

Hyman, “Tüm işe alım yöneticileri, bireysel bir katılımcıdan lider, yönetici ve patrona dönüşebilecek birini bulmayı çok ister. Liderlik, kişisel gelişim, insanları işe alma veya mentorluk yapma konusunda sahip olduğunuz herhangi bir deneyim, işe alım uzmanlarının ve yöneticilerin özgeçmişte görmek istedikleri en önemli unsurlardan biridir” açıklamasına yer veriyor.

Birkaç örnek vermek gerekirse yetenekleriniz arasında işe alım gerçekleştirme, işe alınanları eğitme, bir projede bir ekibe liderlik etme veya yeni çalışanlar için bir işe alım oturumu sırasında konuşma yapma gibi birkaç örnek varsa bunlardan özgeçmiş içeriğinde de bahsetmek değerli olabilir.

Hyman, "İşe alım yöneticileri insanları işe almakla ilgilenirken, kadrolarını şirketin geleceğine fayda sağlayacak yeteneklerle doldurma konusunda daha da fazla ilgi ve heyecan duyarlar" ifadelerine yer verdi.

10 şirketten 9’u uzaktan çalışmaya olumlu bakıyor

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları düştü

 

Walt Disney'e ilk kez kadın başkan seçildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)