BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÖzelleştirme planı yine devrede----

Özelleştirme planı yine devrede

Özelleştirme planı yine devrede
02 Nisan 2013 - 19:40 www.finansgundem.com

Hükümet büyük borç altında bulunan kamuya ait havayolları şirketini özelleştirmek için planlar yapıyor

Polonya hükümeti, büyük borç altında bulunan kamuya ait LOT havayolları şirketini özelleştirmek için planlar yapıyor.
Başbakan Donald Tusk ve kabinesi, hisselerinin yüzde 93'ü devletin elinde olan LOT havayolları şirketinin özelleştirilmesi için yasa tasarısı hazırladı. Tasarının kabul edilmesi için parlamentodan da geçmesi gerekiyor.
Borçlarını devlet sübvansiyonları ile karşılayan LOT, son yıllarda artan yakıt fiyatları ve diğer sorunlar nedeniyle zorlu bir dönemden geçiyor.
Şirketin elinde yeni satın almasına rağmen kullanmadığı iki Boeing 787 tipi uçak bulunuyor. Yetkililer, bu uçakları kullanamamaları nedeniyle günde 50 bin dolar zarar uğradıklarını vurguluyor.
ANA'ya ait Boeing 787 tipi uçağın 16 Ocak'ta bir iç hat seferi sırasında bataryasındaki aşırı ısınma nedeniyle acil iniş yapmak zorunda kalması ve Japan Airlines'a ait bir Boeing 787'nin bataryasının da Boston'daki Logan Uluslararası Havaalanı'nda park halindeyken alev alması üzerine dünyada yaklaşık 50 tane olan Boeing 787 Dreamliner uçaklarının seferleri durdurulmuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)