BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÖzel sermaye üçlüsünden dev şirket alımı----

Özel sermaye üçlüsünden dev şirket alımı

Özel sermaye üçlüsünden dev şirket alımı
30 Eylül 2021 - 16:34 www.finansgundem.com

Özel sermaye devleri Blackstone, Carlyle ve Hellman & Friedman 2008 krizinden bu yana en büyük kaldıraçlı şirket alımını gerçekleştirecek. Tahvil ve kredi piyasalarından elde edilen 15 milyar dolarlık gelirle Medline 34 milyar dolara satın alınacak.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Özel sermaye devleri Blackstone, Carlyle ve Hellman & Friedman tahvil ve kredi piyasalarında yaklaşık 15 milyar dolarlık gelir elde etmeyi hedefliyor. Üç büyük özel sermaye şirketi, 2008 finansal krizinden bu yana en büyük kaldıraçlı şirket alımının finansmanını bu şekilde sağlayacak. Borç ihracından elde edilecek gelir, aile şirketi Medline’ın 34 milyar dolarlık satın alımı için kullanılacak. Medline ABD’de en büyük tıbbı ekipman üreticilerinden bir tanesi.

Yatırımcılar yüksek kaldıraç oranı ve anlaşmanın zayıf olması gibi faktörleri görmezden gelerek borçlara büyük ilgi gösterdi. Pandeminin ardından maske gibi tıbbı ekipmanlara yönelik talebin artması da yatırımcı ilgisinin nedenlerinden bir tanesi oldu. Financial Times’ın haberine göre borç sahipleri aynı zamanda 1966 yılında Jim ve John Mills tarafından kurulan Illinois merkezli şirketin bir aile şirketi olmaya devam edeceği ve kurucuların oğulları Charlie ve Andy tarafından yönetileceği konusuna da dikkat çekti.

Mills ailesi Medline’da 3,5 milyar dolarlık hisseye sahip olmaya devam edecek. Özel sermaye devlerinin gelir elde etme çabaları ise bu yıl şirket alımlarında gerçekleşen aktivitelerin hızının altını çizdi. Bu durum açık sermaye piyasalarının desteği ve özel sermaye şirketlerinin yatırımcı talebiyle şirket alımlarına yönelmesi nedeniyle de ortaya çıktı. Özel sermaye şirketleri bu süreçte ucuz borçlanma maliyetleriyle yüksek değerlemeli şirketleri satın aldı.

Moody’s Kaldıraçlı Finans Araştırmaları ve Analizleri Başkanı Christina Padgett, “bu ortam borçlanıcılar için daha iyi olamazdı ancak ortaya büyük miktarda agresyon çıkarıyor” dedi. Devamında, “bu nedenle de 2007 yılıyla benzerlik gösteriyor” ifadesini kullandı.

 finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre satın alım grupları bu yıl rekor kırarak 10 binin üzerinde satın alım gerçekleştirdi. Alımların 800 milyar doların üzerindeki değeri şimdiden 2007 yılında kırılan rekorun üzerine çıktı.

Yapılan anlaşma sonucunda Medline’ın borç-gelir oranı yedi kat olacak. Bu da şirketin kredi notunu B seviyesine düşürecek. Araştırma şirketi Covenant Review anlaşmada yatırımcılara zayıf bir koruma sağlandığına da dikkat çekti. Şirket belirli finansal oran testlerine ulaşıldığı takdirde 16,5 milyar dolar daha borçlanabilecek. Yine de yatırımcılar anlaşmaya yönelik iyimser bir tutum içinde.

Brandywine Global Invesrment Management Portföy Yöneticisi Bill Zox, “bu şirketin kalitesi, aile sermayesi ve yönetiminin devam etmesi ve sermaye yatırımının ölçeği olumsuz faktörleri görmezden gelmeye yardımcı oluyor” dedi.

Hisse senedi seçerken beklentilerin ötesine bakın

 

ABD’li senatörden Fed Başkanı’na sert sözler: Tehlikeli adam

 

3 büyük yatırım uzmanından borsalarda getiri tahmini

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)