BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖzel sektör zam oranı belli oldu----

Özel sektör zam oranı belli oldu

Özel sektör zam oranı belli oldu
23 Kasım 2020 - 12:42 www.finansgundem.com

Türkiye'de yapılan bir araştırmaya göre pandeminin ortasında girilen yeni yılda özel sektör, çalışanlarına ortalama yüzde 17 zam yapmayı planlıyor.

Uluslararası danışmanlık şirketlerinin Türkiye'de yaptığı araştırmaya göre, pandeminin yol açtığı dünya çapındaki ekonomik krize rağmen özel sektör firmaları 2021'de çalışanlarına ortalama yüzde 17 oranında zam yapacak. Araştırma, pandemi sonrasında da bir çok şirketin çalışanlarına evden çalışma seçeneği sunmayı planladığını da ortaya çıkardı.

MAAŞ ZAMMI ENFLASYONUN ÜSTÜNDE

Dünya genelinde 33 ülkede faaliyet gösteren Endeavor Derneği ile uluslararası danışmanlık şirketi Talentmelon'ın ortaklaşa gerçekleştirdiği Girişimci Şirketlere Özel Ücret ve Yan Haklar Raporu yayımlandı. Sözcü'den Erdoğan Süzer haberine göre, Türkiye'nin önde gelen 46 şirketi ve 3 binden fazla çalışan ile yapılan araştırmada girişimci şirketlerin çoğu zam hazırlığı yapıyor.

Raporun sonuçlarına göre, pandeminin yarattığı olumsuz etkilere rağmen şirketler 2021'de çalışanlarına yatırım yapacak. Katılımcı şirketlerin yüzde 92'si 2021 yılında maaş artışı planlıyor. Zam yapacak şirketlerin ise yüzde 86'sı zam oranını enflasyonun üzerinde yüzde 17 olarak hedefliyor.

Şirketler, çalışanlarını işten çıkarmayı ya da maaşlarını düşürmeyi ‘son çare' olarak görüyor. İşten çıkarma yapmak zorunda kalan şirketlerin ise kritik olmayan pozisyonlardaki çalışanların işine son verdiği açıklandı.

EN YÜKSEK MAAŞ ALANLAR YAZILIMCILAR

Yazılım geliştirme en fazla talebin olduğu ve en fazla maaş alan meslek olarak araştırmada öne çıktı. Yazılım geliştirme ekiplerinin şirket içindeki diğer ekiplere göre ortalama yüzde 20 daha fazla maaş aldığı, giriş seviye yazılımcıların maaş ortalamalarının 3 bin 800 TL ile 6 bin 250 TL, 1-3 yıl deneyimli yazılımcıların maaşlarının ise 6 bin ile 8 bin lira arasında değiştiği belirlendi. Kıdemli iOS mobil yazılımcılarının maaşlarının 21 bin TL'ye kadar çıktığı tespit edildi.

Türkiye Bilimler Akademisi rapor yayımladı: D vitamini salgından koruyor

İkinci dalga Avrupa'da hizmet sektörünü vurdu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)