BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖzel okulların para iadesi için emsal karar----

Özel okulların para iadesi için emsal karar

Özel okulların para iadesi için emsal karar
09 Aralık 2020 - 09:39 www.finansgundem.com

Özel okul velileri aylardır ‘Online eğitim yüz yüze eğitimin yerini tutmaz, ücret iadesi gerekiyor’ şeklinde itirazlarını dile getiriyor. Ücret iadesi için tüketici hakem heyetlerinden ve tüketici mahkemesinden kararlar çıktı.

Geçen eğitim/öğretim yılında öğrenciler 3 ay okuldan uzakta kaldılar fakat özel okullar öğrencilerinden okula gitmedikleri süre için de paralarını aldı.

Öğrencinin binmediği servisin, yemediği yemeğin parası da veliden alındı. Haftalar süren tartışmaların ardından servis ve yemek paraları iade edilecek dendi fakat hâlâ yemek ve servis paralarını veliye iade etmeyen okullar var.

Şu an tüm okullar yeniden online eğitime geçti ve yemek-servis parası krizi yeniden ortaya çıktı. Eylülde birçok özel okul veliden yemek ve servis parasını peşin aldı.

Velinin asıl talebi eğitim ücretinde indirim yapılması. Veliler aylardır bunu söylüyor ve okulların online eğitim yaptığı sürede para iadesi yapmasını istiyor.

Türkiye’nin pek çok yerindeki özel okul velileri: ‘Okul bize sözleşmemizde vadettiği hizmeti veremiyor. Öğretmen ve diğer çalışanlar için kısa çalışma ödeneğinden destek de alıyorlar. Öğrenciler aylardır okulda değil, elektrik, su, doğalgaz vs. giderleri yok. Peki veli niye hiç düşünülmüyor? Veliler pandemiden etkilenmedi mi? Biraz da özel okullar elini taşın altına koysun.’ şeklinde isyan ediyor.

Eylülde özel okullardaki KDV oranı yüzde 8’den yüzde 1’e düşürüldü. Ancak bu indirimi devlet yaptı, özel okulların yaptığı bir indirim yok. Bu yılın başında online eğitimin sürmesi halinde indirim yapılacağı konuşulmuştu.

Pandeminin ekonomiye etkisi çok büyük ve özel okullar fiyat politikasına aynı şekilde devam ediyor.

Velinin yaşadığı zorluğu dikkate alan okullar da var. Çamlıca Koleji Malatya Kampüsü bir karar aldı ve online eğitim süresinin eğitim ücretinin üçte ikisinin veliye iade edileceğini duyurdu.

Online eğitim sürecindeki para iadesi için tüketici hakem heyetlerinden ve tüketici mahkemesinden de karar çıkmıştı.

Beklenen, diğer özel okulların da veliyi hakem heyetiyle, mahkemeyle uğraştırmadan Çamlıca Koleji Malatya Kampüsü’yle benzer kararlar alması. (Esra Boğazlıyan/Habertürk)

2019'da eğitim harcamaları yüzde 18,2 arttı

 

Türkiye'de bugün 33 bin 198 yeni vaka tespit edildi

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bilmem10 Aralık 2020 10:36

    He nolcak simcik

  • Cennet Çiçek09 Aralık 2020 18:32

    Tarsus Final Eğitim Kurumları hala geçen yılın yemek ücreti iadesini yapmadı.Dilekçeme cevap vermedi.Muhasebe yetkilisi istediğiniz yere şikayet edebilirsiniz dedi.Meb şikayet var .com a da yazdım.Kör,sağır,dilsizi oynuyorlar. Şahsım adına alacaklı olduğum parayı helal etmiyorum.Ticaret ahlakından yoksun bu kurumları denetlemeyenlere de yazıklar olsun !!!

  • Okie Dokie09 Aralık 2020 10:46

    Bu karar özel okul sahibi bakan Selçuk'un kalbine indirir.