BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖzel okula devlet desteği, ücretleri düşürdü----

Özel okula devlet desteği, ücretleri düşürdü

Özel okula devlet desteği, ücretleri düşürdü
16 Ağustos 2014 - 21:25 www.finansgundem.com

Devletin belirlemiş olduğu 31 bin TL yerine öğrencilerinden sadece vergiyi alan Ahmet Şimşek Koleji, şaşırtmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta açıklanan ‘Özel Okula Gidecek Öğrenciye Devlet Desteği’ kapsamında Ahmet Şimşek Koleji öğrenci başına yılda aldığı 8 bin TL’yi, devletin verdiği 3 bin 500 TL’lik destek sayesinde 4 bin 500 TL’ye düşürdü. Ahmet Şimşek Koleji kurucusu Şimşek, “Bütün öğrencilerin kaliteli eğitim alma hakkı vardır. Devlet vergiyi kaldırsın, eğitimi tamamen ücretsiz verelim” diyordu senelerden beri Ahmet Şimşek.

Türkiye’nin köklü eğitim kurumlarından Ahmet Şimşek Koleji kurucusu Ahmet Şimşek, yeni açıklanan ‘Özel okullara gidecek öğrencilere 3 bin 500 TL’lik teşvik’ açıklamasından sonra fiyatların yarıya yakın aşağı indiğini söyledi. Bugüne kadar öğrencilerden sadece devlete ödenecek vergiyi tahsil ettiklerini belirten Ahmet Şimşek, şunları söyledi: “Devletin kurumumuz için belirlediği ücret 31 bin TL. Fakat biz öğrencilerimizden sadece devlete ödenecek vergiyi alıyoruz. O da en fazla 8 bin TL civarındadır. Böylece devletin yeni devreye aldığı teşvikle fiyatları daha da aşağıya çekeceğiz. Biz de 8 bin TL aldığımız öğrenciden teşviği düşüp, sadece 4 bin TL civarında bir ücreti taksitlere bölerek alacağız. Bu ücret diğer özel okulların aldıkları yemek ve yol ücreti gibi bir şey.”

‘VERGİLER KALDIRILSIN, EĞİTİM ÜCRETSİZ OLSUN’
Amaçlarının ticaret değil, eğitime hizmet olduğunu ifade eden Ahmet Şimşek, velilerden ilan edilen eğitim ücretlerini almadıklarını, sadece devletin mecbur koştuğu vergileri karşılayacak ücret aldıklarını söyledi. Şimşek, kolej statüsündeki okulların 30 bin, 40 bin, 50 bin lira gibi eğitim ücretleri aldıklarını ifade ederek, “Milli Eğitim fiyatları belirliyor ve Maliye’ye bildiriyor. Biz bu ücreti almayacağımızı söylesek de, Maliye ‘Yine de vergisini vermek zorundasın’ diyor. Biz de mecburen bu vergilerin ve sigorta primlerinin karşılığı olarak para alıyoruz. Ancak bu para da aylık 600 – 700 TL’yi geçmiyor. Bundan sonra ise devletin verdiği destek teşviki düşülünce, taksitler hemen hemen yarıya düşecek” diye konuştu.  Ücretsiz eğitime devletin de katkısını beklediklerini belirten Ahmet Şimşek, “Kamu vergileri kalksın, biz de veliden tek kuruş ücret almayalım” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)