BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÖzcan: Kurdaki dengelenme 2019'a umutlu bakmamızı sağlıyor----

Özcan: Kurdaki dengelenme 2019'a umutlu bakmamızı sağlıyor

Özcan: Kurdaki dengelenme 2019'a umutlu bakmamızı sağlıyor
21 Aralık 2018 - 14:39 www.finansgundem.com

Vakıfbank GM Özcan: Kurdaki dengelenme ve enflasyondaki durulma 2019’a daha umutla bakmamızı sağlıyor

Güçlü Türkiye’nin Lider Bankası vizyonuyla çalışmalarını sürdüren VakıfBank, ülke çapında düzenlediği ‘Anadolu Zirveleri’nin beşincisini Gaziantep’te düzenledi. “VakıfBank Gaziantep Zirvesi” kapsamında VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu ve bankanın diğer üst düzey yöneticileri; Gaziantep Valisi Davut Gül’ü, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ve Gaziantep Sanayi ve Ticaret Odalarını ziyaret etti. Ziyaretler kapsamında, Gaziantep ili ve bölgenin ekonomik gelişimine katkı sağlamak amacıyla karşılıklı görüşmeler gerçekleştirildi.

“VakıfBank Gaziantep Zirvesi” kapsamında düzenlenen resepsiyonda VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan şöyle konuştu: “Türkiye’nin ve bölgenin en gelişmiş, en modern ve en çalışkan şehirlerinden biri olan Gaziantep’te bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Başta Gaziantep olmak üzere çevre şehirlerle birlikte bu bölge milli ekonomimize en çok destek veren bölgelerden biri. İhracata yönelik üretimi, istihdama olan katkısı, turist çeken doğal yapı ve gastronomisi, genç nüfusu ile bu bölge Türkiye ekonomisinin en dinamik bölgelerinden biri. Biz de VakıfBank olarak bu bölgenin yanındaki güç olmak için çalışıyoruz.”

Konuşmasında ekonomik değerlendirmelerde de bulunan Özcan, “Bugün itibarıyla en kötüyü geride bıraktık. Her şeye rağmen 2018 yılı 3. çeyrek büyümemiz yüzde 1.6 olarak gerçekleşti ve ilk üç çeyrek büyüme ortalamamız yüzde 4.7 oldu. Kurdaki dengelenme ve enflasyondaki durulma 2019’a daha umutla bakmamızı sağlıyor. Dengelenme, değişim ve disiplin ana başlıklarından oluşan ve piyasalarca da olumlu karşılanan Yeni Ekonomi Programı ışığında önümüzdeki iki yıl bir dengelenme yaşanacaktır” dedi.

“Ekonominin yanındaki gücüz”

VakıfBank’ın 2018’de de, hem paydaşlarının hem de milli ekonominin yanındaki güç olmaya devam ettiğini kaydeden Özcan, “VakıfBank olarak yılın ilk 9 ayı itibarıyla aktif büyüklüğümüz 353 milyar lirayı aşarken, ekonomiye sağladığımız destek 310 milyar liraya yaklaştı. Özkaynak karlılığımız ise yüzde 16,6 seviyesinde gerçekleşti. Sanayiden tarıma, yerel yönetimlerden KOBİ’lere, kamu yatırımlarından hane halkına kadar her alanda ülkemizin yanındaki güç olmaya devam ettik. 2019 yılında da reel sektöre olan desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Bölgeye 120 milyon doların üzerinde kredi sağladık”

Bölgede özellikle yenilenebilir enerji yatırımlarını finanse ettiklerini vurgulayan Özcan, “Bu kapsamda Kahramanmaraş ve Gaziantep merkezli firmaların HES, GES ve RES projelerine 120 milyon doların üzerinde bir kredi desteği sağladık. Sektörde bir ilk olan ‘Yerel Yönetimler Bankacılığı’ birimimiz ile bölgedeki 3 büyük şehir ve ilçe belediyeleriyle iş birliği içindeyiz. Kredi desteğinin yanı sıra finansal danışmanlık yaparak maliyetlerin azaltılmasını temin ediyoruz. Bu işbirliklerimizin 2019 yılıyla birlikte daha da derinleşeceğine inanıyorum” diye konuştu.

VakıfBank Yönetim Kurulu Başkan Vekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu ise: “Gaziantep ihracata dayalı ticaretiyle önde gelen şehirlerimizden biri. Türkiye’nin en büyük ihracatçı firmalarından 75 tanesi bu şehirde bulunmakta ve Türkiye ihracatında 6. sırada yer alarak 178 ülkeye ürün satmakta. Bu canlı ekonominin en önemli dinamiklerinden biri de şüphesiz ki finans sektörünün desteği. VakıfBank olarak Gaziantep ve bu bölgenin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

2019’un Türkiye için umut dolu bir yıl olduğunu belirten Kavcıoğlu, “Panik yapmadan, gereksiz yere borçlanmadan, özkaynaklarımızı tüketmeden, doğru finansal yapıları kurarak bilinçli ve verimli yatırım kararları almalıyız” diyerek sözlerine devam etti.

Gaziantep Valisi Davut Gül ise ziyaretle ilgili olarak, VakıfBank’ın hem Gaziantep hem de bölge için çok değerli bir iş ortağı olduğunu belirtirken, “VakıfBank hiçbir zaman bizden desteğini esirgemedi. Bu gücü arkamıza alarak Gaziantep olarak yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)