BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÖzbekistan'ın 11 milyar dolarlık yabancı yatırım planı----

Özbekistan'ın 11 milyar dolarlık yabancı yatırım planı

Özbekistan'ın 11 milyar dolarlık yabancı yatırım planı
28 Mart 2023 - 11:15 www.finansgundem.com

Geçen yıl 8 milyar dolarlık yabancı sermaye girişi olan Özbekistan'ın, 2023 yılındaki hedefi 11 milyar dolar değerinde yabancı yatırım çekmek.

Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in katılımıyla yatırım, ihracat ve uluslararası iş birliği konulu toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Mirziyoyev, yıl başından bu yana ülkeye 764 milyon dolarlık yabancı yatırımın geldiğini ve bu çerçevede 1.300 büyük ve orta ölçekli yatırım projesinin uygulamaya konulduğunu hatırlattı.

Söz konusu yatırım hacminin yeterli olmadığını ve bu miktarın daha da artırılması gerektiğini kaydeden Mirziyoyev, yetkililerden, yatırım projelerinin hayata geçirilmesi için gereken tüm imkanları sağlamalarını istedi.

Mirziyoyev, 2023 yılında ülkede toplam 11 milyar dolarlık doğrudan yabancı yatırımın yapılmısının öngörüldüğünü ifade ederken, bu çerçevede 3 binden fazla sanayi işletmesinin faaliyete geçirilmesinin de gündemde olduğunun altını çizdi.

Özbekistan'a geçen yıl 8 milyar dolarlık yabancı sermaye akışı gerçekleşmişti.

Özbekistan, Rusya'dan doğalgaz ithal edecek

 

Özbekistan ekonomisi yüzde 5,8 büyüdü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)