BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖzbekistan, Sputnik V aşısını teslim aldı----

Özbekistan, Sputnik V aşısını teslim aldı

Özbekistan, Sputnik V aşısını teslim aldı
23 Nisan 2021 - 15:53 www.finansgundem.com

Özbekistan Sağlık Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada, Rus Sputnik V koronavirüs aşısının ilk partisinin Özbekistan'a ulaştığını bildirdi.

Özbekistan Sağlık Bakanlığı’nın basın dairesinin açıklamasında "Bugün Sputnik V aşısının ilk partisi ülkemize teslim edildi. Teslimat, Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) yardımı ile yapıldı" ifadelerine yer verildi.

Ülkeye ulaşan aşının miktarının belirtilmediği açıklamaya göre, satın alınan Sputnik V aşılarının toplam maliyetinin yarısını iş insanı Alişer Usmanov sağladı.

Açıklamada ayrıca, Sputnik V'nin şubat ayının ortasında Özbekistan'da tescil edildiği ve kitlesel kullanımına onay verildiği hatırlatıldı.

Daha önce Özbekistan'ın Rusya ile 1 milyon doz aşı satın almak için görüşmeler sürdürdüğü belirtilmişti.

Özbekistan’a mart ayında yeni tip korona virüs (Kovid-19) Aşıları Küresel Erişim Programı (COVAX) kapsamında 660 bin doz Astra-Zeneca aşısı sevkiyatı yapılmıştı ve ayrıca Çin’in ZF-UZ-VAC 2001 aşısından 1 milyon doz satın alınmıştı.

Aşılamanın 1 Nisan'da başladığı Özbekistan’da aşılar öncelikle 65 yaş üstündekiler, kronik rahatsızlığı olanlar, sağlık çalışanları ve öğretmenlere uygulanıyor.

Sağlık Bakanlığı'na göre, Özbekistan'da şu ana kadar yarım milyondan fazla insan Kovid-19'a karşı aşılandı. Nisan ve haziran döneminde yaklaşık 4 milyon vatandaş aşılanacak. 2021'in sonunda, bu sayının 7 milyon kişiye ulaşması bekleniyor. Bu sayı ülkenin nüfusunun yüzde 20’sine denk geliyor.

Rusya, Moldova'ya 90 bin doz Sputnik V aşısı gönderecek

Rusya, insani yardım çerçevesinde Moldova’ya 90 bin doz Sputnik V koronavirüs aşısı gönderecek. Aşıların 60 bini Kişinev’e, 30 bini ise Transdinyester'e tahsis edilecek.

Rus basınına konuşan bir kaynak, Rusya’nın önümüzdeki günlerde Moldova'ya 90 bin doz Sputnik V aşısı tedarik edeceğini, bunun 60 bininin Kişinev’e, 30 bininin ise Transdinyester'e gönderileceğini belirtti.

Geçen mart ayında, Moldova Devlet Başkanı Maya Sandu ve Moldova Parlamentosu Başkanı Zinaida Greceanii, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den Sputnik V aşısının tedariki için ricada bulunmuştu.

İşte Rus aşısı Sputnik V hakkında merak edilenler

 

Kovid-19 kalıcı işitme ve tat kayıplarına yol açabiliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)