BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOyunu kullanan çalışanın ücreti kesilecek mi----

Oyunu kullanan çalışanın ücreti kesilecek mi

Oyunu kullanan çalışanın ücreti kesilecek mi
04 Haziran 2015 - 06:23 www.finansgundem.com

7 Haziran'da oyunu kullanmak için iş yerinden ayrılanların ücretlerinde kesinti yapılacak mı

7 Haziran'da Türkiye, yeni yöneticilerini seçmek için sandığa gidiyor. Seçim pazar günü olmasına rağmen yüzbinlerce Türk vatandaşı o gün mesaide. Seçim günü çalışanların oy kullanmaya gittiklerinde maaşlarında kesinti yapılacak mı? Bu sonunun yanıtını Cem Kılıç, Milliyet'teki yazısında verdi.

İşte Kılıç'ın o yazısı: 

Soru: Bir alışveriş merkezinde vardiyalı olarak çalışıyorum. Pazar günü oy kullanmak için işverenden izin isteyebilir miyim?

CEVAP: Seçme ve seçilme hakkı ve konuyla ilgili diğer kanunlardaki maddeler çerçevesinde oy kullanmak her Türk vatandaşının siyasi ödevidir. Bu çerçevede işverenler işçilerinin oy kullanmasını engelleyemezler.
Yüksek Seçim Kurulu’nun seçmen listeleri askıdan indikten sonra çalışmak için il değiştirmek durumunda kalan işçilere işveren, oy kullanmak için ikametlerinin bulunduğu ile gitmeleri için izin vermek zorundadır. Bu kapsamda işçiye verilen izin süresince, işverenin izinli olunan her gün için yarım ücret ödeme yükümlülüğü bulunmaktadır. İkametgahını Yüksek Seçim Kurulu’nun seçmen listeleri askıdan inmeden önce çalışmak için geldiği ile alan işçilere yalnızca pazar günü ve oy kullanmalarını mümkün kılacak sürelerde izin verilmesi yeterli olacaktır.

Aynı şekilde vardiyalı çalışmalarda, pazar günü oy kullanma süreleri içerisinde işçilerin oy kullanmasını mümkün kılacak şekilde kendilerine izin verilmesi gerekmektedir. Örneğin 08:00  16:00 vardiyasında çalışan işçilerin oy kullanabilmeleri için bölümler halinde işe geç gelmeleri veya işten erken çıkmaları sağlanmalıdır. Bu durumdaki işçilerin ücretlerinde de kesintiye gidilemeyecektir.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)