BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOyunları uzun sürmedi! Tutuklandılar----

Oyunları uzun sürmedi! Tutuklandılar

Oyunları uzun sürmedi! Tutuklandılar
14 Ekim 2022 - 14:23 www.finansgundem.com

Kendilerini 'bakan danışmanı' ve 'emniyet müdürü' olarak tanıtan dolandırıcılar yeni bir yönteme başvurdu. Küçükçekmece'de İranlı Laleh Vatankhani'nin kafesini sahte ihbarla kapattırıp, para talep ettiler.

Küçükçekmece'de kendilerini 'bakan danışmanı' ve 'emniyet müdürü olarak tanıttılar. Ağına düşürdükleri bir kişinin kafesini önce kapattırdılar, daha sonra ise para isteyip açacaklarını söylediler. Fakat oyunları uzun sürmedi. Emniyet ekipleri tarafından yapılan baskınla birlikte tutuklandılar.

İran’dan Türkiye’ye 3 yıl önce gelen Laleh Vatankhani, Küçükçekmece’de bir kafe açtı.

Kafeye müşteri gibi giden Rafeh İpek isimli bir kişi Vatankhani’ye kendini bakan danışmanı olarak tanıttı ve yakınlık kurmaya başladı.

İpek, Vatankhani’ye kartını da vererek herhangi bir aksilik durumunda kendisini arayabileceğini söyledi. Daha sonra aynı kafeye yanında Muhammed Nehri Gök ve Can Bayram’ı da alarak tekrar gitti.

İpek, Vatankhani’ye Can Bayram’ı da emniyet müdürü olarak tanıttı. 3 kişi Vatankhani’nin güvenini kazanmak için arkadaşlıklarına devam etti. Daha sonra Vatankhani’nin işlettiği kafeyle ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), polis ve zabıtaya çok sayıda ihbar yapılmaya başlandı.

Sahte evrakla yapılan kavga ihbarlarının sayısı artınca zabıta ekipleri, kafeyi mühürledi. Rafeh İpek ve yanındaki arkadaşları Vatankhani’yi arayarak, 26 bin 500 dolar karşılığı kafeyi yeniden açtıracaklarını söyledi.

NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK!

Bu sırada kafeye gelen ihbarların asılsız çıkmasından şüphelenen Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ihbarı yapan numaralarla ilgili inceleme başlattı.

Polis ekipleri yapılan çalışmalarda aynı numaraların başka işletmeler hakkında da benzer şikayetlerde bulunduğunu tespit etti.

Araştırmayı derinleştiren polis, Vatankhani’ye ait kafeyi izlemeye başladı. Polis ekipleri, geçen 7 Ekim Cuma günü kafeye 4 kişinin geldiğini gördü.

Bunun üzerine kafedekilerin çıkmasını bekleyen polis içeri girerek işletme sahibi Vatankhani ile görüştü.

Vatankhani gelen polislere, 4 kişinin sık sık iş yerine gelip, kendisiyle görüştüğünü ‘Para karşılığında sizi polis denetimlerinden kurtarırız. Çok çevremiz var’ dediklerini söyledi.

Polis bunun üzerine Vatankhani’ye şüphelilere parayı vereceğini söyleyerek iş yerine çağırmasını istedi. Vatankhani İpek’i arayarak parayı vereceğini söyleyip kafede görüşme ayarladı. Aynı gün, daha önce seri numaraları polis ekiplerince alınan 20 bin 500 doları almak için kafeye gelen Rafeh İpek, Muhammed Nehri Gök ve Can Bayram ile beraberlerindeki Ş.G., polis ekiplerince suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan 4 şüpheli çıkarıldıkları mahkeme tarafından ‘Nitelikli dolandırıcılık’ suçundan tutuklandı.

Ağabey kaçtı, kardeşi tutuklandı: 100 milyonluk vurgun!

 

Adnan Oktar'ın sözde İsrail imamı tutuklandı

 

Firari FETÖ mensubu havalimanında yolcu karşılarken tutuklandı

 

Borsada manipülasyon soruşturmasında tutuklamalar var

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)