BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakOYAK'tan 15 bin konutluk proje----

OYAK'tan 15 bin konutluk proje

OYAK'tan 15 bin konutluk proje
24 Ağustos 2017 - 12:20 www.finansgundem.com

OYAK, Ankara, İzmir ve Yalova'da toplam 15 bin konutu kapsayan bir gayrimenkul projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Türkiye'nin en büyük mesleki emeklilik fonu OYAK, Ankara, İzmir ve Yalova'da yaklaşık 800 milyon lira arsa yatırımıyla 15 bin konutluk gayrimenkul projesi hayata geçirecek.

Oyak'tan yapılan açıklamaya göre; toplam 3.74 milyon metrekarelik proje Ankara'da 12 bin, İzmir'de bin, Yalova'da ise 2 bin konutu kapsıyor. Bunun yanı sıra projede Ar-Ge, sanayi ve lojistik merkezleri, ileri teknoloji üssü ve eğitim tesisleri de yer alacak.

Açıklamaya göre, yaklaşık 800 milyon TL'lik gayrimenkul yatırımı gerçekleştiren OYAK, Emlak Konut GYO'dan satın alınan gayrimenkuller üzerindeki projeye 2018 yılının ilk yarısında başlayacak.

Arsayı yeni satın aldı

Emlak Konut GYO, dün KAP'a yaptığı açıklamada, Ankara/Balıkuyumcu, İzmir/Urla ve Yalova/Çiftlikköy'daki arsalarını KDV dahil toplam 796.5 milyon liraya OYAK'a sattığını duyurmuştu.

OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taş yatırımla ilgili yaptığı açıklamada, "OYAK'ın kuruluş kanununda da öncelikli olarak yer alan, üyelerimizin ihtiyacı olan konutları üretmek amacıyla bu projelere ağırlık verdik. Önümüzdeki dönemde de bu tür arsa ve konut yatırımlarımız devam edecek" dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)