BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOxford-AstraZeneca aşısının yaratıcısı Gilbert uyardı!----

Oxford-AstraZeneca aşısının yaratıcısı Gilbert uyardı!

Oxford-AstraZeneca aşısının yaratıcısı Gilbert uyardı!
06 Aralık 2021 - 11:18 www.finansgundem.com

Oxford- AstraZeneca aşısının yaratıcılarından Gilbert korona virüsün son pandemi olmayacağını ve ileride insanlığı tehdit edecek pandemilerin daha da öldürücü olabileceğini söyledi.

İngiltere'de Oxford Üniversitesi ile ilaç şirketi AstraZeneca'nın geliştirdiği aşının yaratıcılarından Sarah Gilbert gelecekte insanlığı bekleyen pandemilerin daha da ölümcül olabileceği uyarısı yaptı ve korona virüs salgını sürecinde öğrencilerin ve elde edilen kazanımların gelecek pandemilere hazırlık için iyi değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

İngiliz yayın kuruluşu BBC'de Richard Dimbleby Lecture programı için açıklamalarda bulunan Gilbert, "Bir virüsün hayatımızı ve geçim kaynaklarımızı tehdit ettiği başka zamanlar da olacak. Gerçek şu ki bir sonraki pandemi daha kötü olabilir. Daha bulaşıcı, daha ölümcül ya da her ikisi de olabilir" ifadelerini kullandı. Korona virüs pandemisi nedeniyle yaşanan ekonomik kayıplar gerekçe gösterilerek bir diğer pandemiye hazırlık sürecinin ikinci plana itilmemesi çağrısı yapan Gilbert, "Kaydettiğimiz ilerleme ve edindiğimiz bilgiler kaybedilmemeli" dedi.

'Omikron ile ilgili daha detaylı bilgi edinene kadar dikkatli olmalıyız'

Korona virüsün dünyada yayılmaya devam eden yeni varyantı Omikron ile ilgili de konuşan Gilbert, bu varyantın spike proteininde virüsün bulaşıcılığını artırdığı sanılan mutasyonlar olduğunu belirtti. Yine de varyantla ilgili incelemelerin sonucunu beklemek gerektiğini söyleyen Gilbert "O zamana dek dikkatli olmalı ve yayılımını azaltacak adımlar atmalıyız" dedi.

Ada ülkesinde ilk kez korona virüs vakasına rastlandı

 

Belçika’daki korona virüs protestolarına polis müdahalesi

 

ABD’de Omicron varyantının tespit edildiği eyalet sayısı 12’ye çıktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)