BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivOtomobilde ÖTV ve KDV indirimi uzamayacak----

Otomobilde ÖTV ve KDV indirimi uzamayacak

Otomobilde ÖTV ve KDV indirimi uzamayacak
11 Temmuz 2019 - 15:21 www.finansgundem.com

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Yenigün otomotiv sektöründe ÖTV indiriminin uzaltılmayacağını söyledi.

Otomotiv sektörünün uzun zamandır beklediği ÖTV ve KDV indirimlerinin uzatılması bekletileri suya düştü.

2018 yılının Kasım ayında başlatılan ve iki kez uzatılan uygulamayla motor hacmi 1.6 litre altında kalan modellerin ÖTV oranlarında 15 puan indirime gidilmişti. Sektör temsilcileri uygulamanın devamını talep ederken Bloomberg HT’ye konuşan kaynaklar hükümetin bu konuda bir adım atmayacağını belirttiler. 

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Yenigün, pazarda yüzde 60’lık bir daralmanın söz konusu olduğunu belirterek, “Türkiye 2015 yılında bir milyonluk bir pazara ulaştı. 2018 yılında bu pazar 640 bine geriledi. Bu yıl ise 380 bin civarında olduğuna yönelik spekülasyonlar var “ dedi.

“ÖTV ve KDV indirimleri uzatılmayacak”

Sektörün desteklenmeye ihtiyaç duyduğunu belirten Yenigün, 30 Haziran’da sona eren ÖTV indiriminin sonlandırılmasının sektöre ciddi negatif etkileri olduğunu, araç satışlarının durma noktasına geldiğini belirtti. Yenigün düşürülen ÖTV’nin kademeli artışının sektörün dinamiklerini bozmadan gerçekleşmesi gerektiğini vurgularken, ÖTV ve KDV desteğinin sürmeyeceğine dair bilgileri olduğunu söyledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)