BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOto servisleri tehlike saçıyor----

Oto servisleri tehlike saçıyor

Oto servisleri tehlike saçıyor
08 Nisan 2013 - 11:27 www.finansgundem.com

Yaşanan birçok kazanın kalitesiz malzeme kullanımından kaynaklandığını belirten Übeyt Aydın, sürücüleri uyarıyor

Trafikte yaşanan birçok kazanın sebebinin standartlara uygun bir servis bakımının yapılmamasından kaynaklandığı belirtildi. Ford Özel Servisi Oto Gençler Genel Müdürü Übeyt Aydın, orijinal parça kullanmayan bazı servislerin trafikte büyük bir tehlike oluşturduğunu söyledi. Trafikte her yıl binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiğini belirten Aydın, “Aracın doğru yerde ve bakım zamanında yaptırılması çok önemli. Örneğin kalitesiz bir fren balatası takılan aracın durma mesafesi en az iki kat artabiliyor. Santimetrelerin dahi önemli olduğu frenlemede kullanılan parçanın kalitesizliği maddi olarak yarar sağlar gibi gözükse de kısa ömrü dolayısıyla hem daha pahalıya mal olur, hem de can güvenliğini tehdit eder. Maalesef bu yüzden yüzlerce ölümcül kaza yaşanıyor ama kimse farkında değil. Ne yazık ki bazı firmalar hem orijinal parça fiyatı alıyor, hem de yan sanayi ürün kullanıyorlar. Hatta motor yağı değişiminde bile çıkma yağ kullananlar var. Bunların yaşanmaması için vatandaşın çok dikkatli olması gerekir. Bu denetimsiz firmalar yüzünden devlet de yüzmilyonlarca liralık vergi kaybı yaşıyor” dedi.

PERİYODİK BAKIM ARACIN ÖMRÜNÜ UZATIR
Her yıl yaşanan yüzbinlerce kazanın sonunda binlerle ifade edilen can kayıpları ve kat kat fazlası yaralanmaların yaşandığı trafik kazalarının baş sorumlusunun doğru zaman aralıklarında bakım yapılmaması ve orijinal parça kullanılmamasından kaynaklandığını ifade eden Übeyt Aydın, dikkat edilmesi gereken hususları şöyle izah etti: “En önemlisi periyodik bakımı zamanında yaptırmak. Bu, motorun ömrünü uzatır, yakıt tasarrufu sağlar. Zaman kaybını önler. Piyasada yapılan bazı yanlış uygulamalar yüzünden müşteri mağdur olabiliyor. Bilinçsizce yapılan bakımlar müşterinin daha fazla para harcamasına neden olur, daha fazla yakıt tüketmesine neden olur. Kalitesiz yağın yanı sıra çıkma yağ kullananlar var. Bunlara çok dikkat edilmeli. Lastik havaları sık sık kontrol edilmeli. Hava basıncı değerleri normalden farklı olursa da yakıt tüketimi artacağı gibi aracın yol tutuşunu da olumsuz etkiler.”

YAKIT TASARRUF CİHAZLARI KULLANMAYIN
Dünya devi firmaların Ar-Ge milyarlarca lira kaynak ayırarak büyük yatırımlar yaptığını anlatan Übeyt Aydın, “Buna rağmen bazı kendini bilmezler yakıtta tasarruf yaptıklarını anlatarak halkı kandırıyorlar.” Dedi. Aydın, “Koskoca firmalar sürekli daha iyisini yapma adına milyarları harcarken 20-30 TL’lik bu cihazlar gerçek olsa, bu maliyetten kaçarlar mı? Halkımızın bu tür cihazları kullanmamasını öneriyorum. Eğer yakıt tasarrufu yapmak istiyorlarsa aracın bakım aralıklarını uzatmamalarını öneriyorum. Fakat doğru serviste yapılmayan bakımlar, defalarca tekrarlanacağı için tamiratlara ve zaman kaybına neden olur. Yakıt ekonomisi değil, sinir ekonomisi oluşur” diye konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)