BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOtellerin hakkı olmayacak!----

Otellerin hakkı olmayacak!

Otellerin hakkı olmayacak!
02 Nisan 2021 - 13:50 www.finansgundem.com

Beş yıldızlı oteller ve tatil köylerinin kendi müşterilerine kendi araçlarıyla transfer hizmeti sunma imkânı veren düzenleme kanun teklifinden çıkarıldı.

Turizmi Teşvik Kanun teklifinde yer alan ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) eleştirilerine neden olan beş yıldızlı oteller ve tatil köylerinin müşterilerine kendi araçlarıyla transfer hizmeti sunma hakkı, tekliften çıkarıldı.

Meclis Bayındırlık Komisyonu, Turizm Teşvik Kanun Teklifi’nin görüşmelerine başladı. Yasa teklifiyle beş yıldızlı otel ve tatil köyleri, müşterilerine yönelik transfer hizmeti verme imkânı sağlıyordu.

Dünya’dan Canan Sakarya haberine göre, yasa teklifinin Meclise sunulmasının ardından TÜRSAB'ın eleştirdiği düzenleme Komisyonda tüm partilerin milletvekilleri tarafından verilen önergeyle tekliften çıkarıldı. Muhalefet partileri söz konusu düzenlemeyi eleştirerek, turizm bölgelerindeki esnafa zarar vereceğini dile getirdiler.

TÜRSAB yasa teklifinin Meclise sunulmasının ardından yaptığı açıklamada, yapılacak bu düzenlemenin pandemi sürecinde ayakta durmaya çalışan seyahat acentalarını daha da zor duruma düşüreceğine dikkat çekti.

Adı teşvik kanunu olan bu yasa teklifi, seyahat acentalarını cezalandırmayı içermektedir. Seyahat acentaları, öz mal araçları ile tur ve transfer yapamazken, bu konuda ulaştırma mevzuatına bağlı işletme gereklerine uymak zorunda iken, bu sebepten dolayı türlü sıkıntılarla boğuşurken, otellerin öz mal araçları ile transfer yapabilmeleri nasıl açıklanabilir?

Yasa teklifinin görüşmelerine 6 Nisan Salı günü Meclis Bayındırlık Komisyonunda devam edilecek.

İngiltere ülkeleri üç gruba ayıracak!

Korona virüssüz tatilin maliyeti: Haftalık 50 bin TL

Türkiye genelinde, yeme içme yerleri denetlenecek

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)