BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinOsmanlı başkentleri bütüncül turizm rotası olacak----

Osmanlı başkentleri bütüncül turizm rotası olacak

Osmanlı başkentleri bütüncül turizm rotası olacak
03 Mayıs 2022 - 13:47 www.finansgundem.com

Edirne merkezli turizm çalışmasıyla Bilecik, Bursa, İstanbul'un da arasında olduğu "Osmanlı başkentleri" paket turları düzenlenerek kültür turizmi çeşitlendirilecek.

Paket turlarla Osmanlı başkentleri havası yaşatılacak. Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, "Payitahtlar Buluşuyor" turizm konseptiyle Osmanlı'ya başkentlik yapmış kentleri içeren bir çalışma yapacaklarını duyurdu. Edirne'nin Osmanlı'ya payitahtlık yapmış birkaç şehirden biri olma unvanını layıkıyla taşıdığını söyleyen Soytürk, Osmanlı kimliğini ön plana çıkartarak yeni turizm hedefleri belirlediklerini dile getirdi. 

"Payitahtlar Buluşuyor" turizm konsepti kapsamında Osmanlı'ya payitahtlık yapmış kentlerin birbirleriyle ilişkili tur paketlerinin tasarlanacağını belirten Soytürk, "Edirne, Osmanlı hanedanına ev sahipliği yapmış bir kent. İstanbul'un fetih hazırlıklarının yapıldığı kent Edirne. 2022-2030 Master Planı çerçevesinde özellikle Osmanlı'ya başkentlik yapmış Bilecik, Bursa, Edirne ve İstanbul'da 'Payitahtlar Buluşuyor' konsepti oluşturacağız" ifadelerini kullandı.

Edirne'deki tarihi çarşılarda Osmanlı kültürel öğelerinin öne çıktığı tasarım ve satış yönteminin benimseneceğini aktaran Soytürk, Osmanlı mutfağını özendirici çalışmalar da yapılacağına dikkati çekti.

Amaç: Osmanlı'nın daha yakından tanınması

Bu projeyle Osmanlı'nın daha yakından tanınması ve anlaşılmasını sağlayacaklarını vurgulayan Soytürk, şöyle konuştu:

Ziyaretçilerin Osmanlı kültürü, yaşamı, gastronomisi başta olmak üzere Osmanlı'yı her yönüyle öğrenebilecekleri bir destinasyon oluşturmayı istiyoruz. Osmanlı'nın Bilecik'te ayrı, Bursa'da ayrı, Edirne'de ayrı ve tabii ki İstanbul'da ayrı izleri görülecek. Osmanlı'nın ruhu, Osmanlı'nın payitahtlarındaki eserleriyle birlikte yaşanacak. Diğer şehirlerimizin İl Kültür ve Turizm müdürlükleriyle Bilecik'ten başlatacağımız çalışmayı İstanbul'da nihayetlendireceğiz. Bu projede akademisyenler, turizmciler, tur operatörleriyle çalışıyoruz.

Soytürk: Osmanlı'yı en iyi anlatan şehir Edirne

Soytürk, Edirne'nin Osmanlı'yı en iyi anlatan şehir olduğunu söyledi ve şunları kaydetti:

Edirne, İstanbul'un fethinden sonra payitaht özelliğini bırakmadı aslında. Padişahlar her daim Edirne'ye gelmeye devam etmişler. II. Selim, Mimar Sinan'a ustalık eserini Edirne'ye yaptırıyor. Edirne, her zaman padişahların göz nuru olmuş bir şehir. Edirne, Balkanları fetheden şehir, Rumeli'ye açılan kapı, son namazgah. Edirne, her daim Osmanlı'nın göz bebeği olmaya devam etmiş bir şehir. Bilimde, sanatta, edebiyatta, kültürde her anlamda Osmanlı'nın en önde gelen şehirlerinden birisi oluyor.

Kazı çalışmaları devam eden Edirne Yeni Sarayı'nda gün yüzüne çıkan yapıların restore edilerek turizme kazandırılacağını bildiren Soytürk, Sarayiçi'nin yaşayan bir turizm destinasyonu haline getirileceğini açıkladı.

İlk çeyrekte turizm geliri yüzde 122 arttı

Bakan Nebati: Turizmde hedefimizi geçeceğimize inanıyorum

Rize yaylalarının turizmde payı artırılacak

2021 yurt içi turizm harcamalarında yüzde 80 artış

İç turizme yüzde 100’ün üzerinde zam

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)