BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinOsmaniye'de orman yangını korkuttu----

Osmaniye'de orman yangını korkuttu

Osmaniye'de orman yangını korkuttu
17 Kasım 2015 - 02:14 www.finansgundem.com

Amanos Dağları eteğinde çıkan yangın 5 hektarlık kızılçam ormanında etkili oldu. Yangın geç saatlerde kontrol altına alınabildi

Osmaniye'nin merkeze bağlı Dereli köyü yakınları Amanos Dağları eteğinde henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Kısa sürede 5 hektarlık kızılçam ormanında etkili olan ve şiddetli rüzgar nedeniyle yayılan yangına Osmaniye ve çevre illerdeki Orman İşletme Müdürlüklerinden gelen çok sayıda ekip müdahale etti. Yangın, gece saatlerinde kontrol altına alındı.



Akşam saatlerinde başlayan ve halen devam eden yangını söndürmek için Osmaniye Orman İşletle Müdürlüğü ekiplerine Adana, Kozan, Kadirli, Düziçi ve Erzin Orman İşletme Müdürlüğü’nden gelen ekipler de destek verdi.



5 hektar kızılçam ormanının kül olduğu yangında, civardaki zeytin bahçelerin de zarar gördü. Şiddetli rüzgar nedeniyle alevler çevreye yayılırken, söndürme çalışmaları ise güçlükle devam ediyor. Çok sayıda vatandaş da söndürme çalışmlarında ekiplere yardım ediyor. Yangında zarara uğradığını belirten bir vatandaş, "Yangın çok cansızdı ama yangını söndürmek için araç olmayınca her taraf heder oldu gitti. Ne bağımız kaldı ne zeytinimiz, ne de ormanımız. Hiç yardım yok. Sadece köyden gelenler var şu anda. Zeytinlerimiz hep başındaydı toplayamadık hepsi yandı kül oldu. Allah yardımcımız olsun. Biz bile yanıyorduk, canımızı zor kurtardık" dedi.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Akşam saatlerinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangın, Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin yoğun çalışması sonucunda kontrol altına alındı.

Ekipler, köylülerin de yardımıyla söndürme çalışmalarına devam ediyor. Havanın karanlık olması nedeniyle yangının tam olarak ne kadarlık kızılçam ormanına zarar verdiği henüz belirlenemezken, söndürme çalışmalarının sabahın ilk ışıklarına kadar sürebileceği belirtildi.

YANGININA GİDEN ARAZÖZ İLE HAFİF TİCARİ ARAÇ ÇARPIŞTI: 4 YARALI 

Bu arada yangına müdahale etmek için olay yerine giden Osmaniye Orman İşletme Müdürlüğü’nde görevli 28 yaşındaki İbrahim Avcı yönetimindeki 80 FR 235 plakalı arazöz, 55 yaşındaki Salih Yıldırım kontrolündeki 02 AF 256 plakalı kamyonet ile çarpıştı. Saat 21.00 sıralarında Musa Şahin Bulvarı Bölge Trafik Şube Müdürlüğü Kavşağı’nda meydana gelen kazada, yan yatıp sürüklenen kamyonetteki 1’i çocuk 4 kişi yaralandı. Arazöz şoförü Avcı yara almazken, ihbar üzerine olay yerine sevk edilen ambulanslar, yaralıları çeşitli hastanelere kaldırdı. Kısa süreli kontrollü bir şekilde sağlanan ulaşım, araçların kaza bölgesinden kaldırılması ile normale döndü. Polis kazayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)