BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOsmangazi'ye yapılacak ödeme 1.5 milyar TL----

Osmangazi'ye yapılacak ödeme 1.5 milyar TL

Osmangazi'ye yapılacak ödeme 1.5 milyar TL
11 Mart 2021 - 11:46 www.finansgundem.com

Osmangazi Köprüsü ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’na, 2020 yılının ikinci yarısına ilişkin “garanti” kapsamında yapılacak ödemeye ilişkin tutar büyük ölçüde netleşti.

Osmangazi Köprüsü ile Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nu işleten ve 2020 yılının ilk yarısı için 1 milyar 750 milyon TL garanti ödemesi gerçekleştirilen Otoyol Yatırım AŞ’ye yakın kaynaklar, ikinci yarı ödemesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Devlet, Yavuz Sultan Selim Köprüsü-Kuzey Çevre Otoyolu ile Osmangazi Köprüsü ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nda yılda iki kez garanti ödemesi yapıyor.

Garanti kapsamında yapılacak ödemeye ilişkin tutar büyük ölçüde netleşti. Olcay Aydilek’in Habertürk’teki haberine göre işletmeci Otoyol Yatırım AŞ’ye, 2020 yılı 1 Temmuz-31 Aralık döneminde araç geçişlerinin garanti sınırının altında kalması nedeniyle 1.5-1.6 milyar lira düzeyinde bir ödeme yapılacak. Ödemenin, en geç bu ay sonunda yapılması ön görülüyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Geçiş ücreti düşmeli11 Mart 2021 13:25

    Geçiş tutarını acaba kim belirliyor, devlet mi yoksa firma mı?.Devlet geçişlerin ucuz olmasını sağlamalı ki insanlar burayı kullansın, devlette garanti riskinden kurtulsun..Tutarın yüksek olması her halükarda işleten firmanın lehine olur, garanti var o yüzden ister çok ister az kullanılsın onların faydasına, zaten yüksek fiyattan devlet istediklerini veriyor..Yüksek rakam devletin yani halkın cebine zarar, bu ancak firmaya yarar.