BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOsman Durmuş: Babuna'nın kız kardeşleri beni tehdit etti----

Osman Durmuş: Babuna'nın kız kardeşleri beni tehdit etti

Osman Durmuş: Babuna'nın kız kardeşleri beni tehdit etti
05 Ağustos 2018 - 12:20 www.finansgundem.com

Adnan Oktar Grubu'ndan Oktar Babuna'nın 1999 yılının yaz aylarında düzenlediği ilik kampanyasına karşı çıkan dönemin Sağlık Bakanı Osman Durmuş ilk kez konuştu.

Türkiye, Oktar Babuna adını 1999 yılında ilik nakli kampanyasıyla duydu. Kanser olduğu gazetelere verilen ilanlarla duyurulan Oktar Babuna için babası Prof. Cevat Babuna, ilik bulunması amacıyla büyük bir kampanya başlattı.

Türkiye, özellikle büyük kentlerde düzenlenen kampanyaya çok büyük destek verdi. Ancak toplanan 160 bin kan örneğinden 120 bin örnek kanın ABD'ye gönderildiği ortaya çıktı. Örneklerin gönderilmesine karşı çıkan isimlerden biri ise dönemin MHP'li Sağlık Bakanı Osman Durmuş'tu.

'ÇOCUKLARIM ÜZERİNDEN...'

Milliyet Gazetesi'nden Mert İnan'ın haberine göre bu dönemde Durmuş, Adnan Oktar Grubu tarafından tehdit edildi. Durmuş, "Kanın gönderilmesi, genetik şifremizin çözülmesi açısından stratejik tehlike oluşturur" demişti.

Adnan Oktar yapısına yönelik operasyonun ardından Durmuş, Oktar Babuna'nın kız kardeşleri tarafından o dönem tehdit edildiğini açıkladı. Durmuş, "Oğlumun, kızımın ev adreslerini, telefonlarını söylediler. Çocuklarım üzerinden tehdit aldım" dedi.

'KİTAP YAZMAKTAN VAZGEÇTİM'

Durmuş tehdit olayını şöyle anlattı: "Bir gün Oktar grubundan bazı kişilerin bir bakan arkadaşımızın sayesinde Meclis kulisinde gezip görüntü aldıklarını gördüm. Bu şekilde beni dolaylı yoldan tehdit ediyorlardı. Bana göre bu mesajdı, 'Meclis'e bile girer kayıt alırız' şeklinde. Eşimle bir gün Ankara'da Angora Pastanesi'nde otururken Cevat Babuna ve iki kızı yanımızda belirdi. Babuna'nın kız kardeşlerine sohbet sırasında, Oktar Babuna hakkında kitap yazacağımı söyledim. 'Biz de sizinle ilgili yazarız' deyince, 'Ne yazacaksınız?' dedim. Bu konuşmada oğlumun, kızımın ev adreslerini, telefonlarını söylediler. Çocuklarım üzerinden tehdit edildim. Eşim de kitabı yazmam halinde hakkını helal etmeyeceğini söyleyince kitap yazmaktan vazgeçtim."

'KASET İLE ŞANTAJ YAPIYORLARDI'

Durmuş şöyle devam etti: "Adnan Oktar Grubu'na birçok kişi yardım ediyordu. Gerek siyasiler arasında gerek devletin içindeki birtakım yapılardan yardım gördükleri anlaşılıyordu. Bu grubun elinde sosyete diye bilinen insanların çocuklarına ait kasetler vardı. Milleti bu şekilde tehdit ediyorlardı. Oğlu ve kızları sonradan Cevat Babuna'yı bile tehdit ettiler."

'DEVLET İSTERSE ANLATIRIM'

Osman Durmuş, "Oktar Babuna ve Adnan Oktar'a yönelik şikâyetçi olmak, suç duyurusunda bulunmak gibi bir girişimde bulunmayacağım. Artık, bakan ya da milletvekili değilim. Geçmişte bu kişilerin kan örneklerini ABD'ye pazarladıklarını söylerken, sesimi duymak istemediler. Devlet bilgime başvurursa, bildiklerimi anlatırım. Bunun dışında kişisel girişim içinde olmam" dedi.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yatirimci05 Ağustos 2018 20:52

    Gevher nesibe eğitim enstitülerini kapattırdın,,sağlık meslek liselerini bitirdin,yalakalik olsun diye osmaniye ye kırıkkaleye enstitü açtın,YÖK na kapattırdın,saglikta yetişen personeli kalitesiz hale getirdin,daha ne deyim,yazıklar olsun

  • ....05 Ağustos 2018 19:03

    ne yanı koskoca devlet makamı tehdit edildi. koca bakan.koca türk devleti siz sustunuz mu ? ya yok abiler ya ... ben bakan olacak varya ya doğduğum topraklara gönderirler, yada o tehdidi edenin kafasını ezerdim. millet için, devlet için dedeler süngü hucumuyapmış..torunlara bak hele ? pısırıklık etmiş.. haber doğrusa anladıgımda budur.

  • ugur cakir05 Ağustos 2018 18:06

    sizozaman sağlık bakanıydınız hangi güç koruyamadı acaba

  • Mesele05 Ağustos 2018 15:28

    Bazı iddialar İstanbul un göbeğinde yok efendim aşkım demezse dövüyorlarmış ta, yok silahla tehdit etmişler de! Çok dikkat edin esas mesele bu grupla uğraşan kişilerin akıl almaz bağlantıları çıkacaktır! Devletin mahkemelerine güveniyorum ancak bu feto artıklarının neden bu grupla uğraştığını da anlamak zor değil?

  • Nihat05 Ağustos 2018 15:18

    Mahkemesi görülecek olan bir davada neden mütemadiyen basına ve kamuoyuna açıklama yapma ihtiyacı duyuyorlar biliyor musunuz? Çünkü 90 lı yılların derin devletinin artıkları bunlar! Foyaları meydana çıkacak diye ödleri kopuyor! Sen devletin bakanısın be adam iki kız kardeşten mi korktun? Hadi oradan! Benim hatırladığım Uzan a ve başka çetelere her türlü devlet imkanlarını açıyordunuz ve de 28 şubatçılara! Böyle avami kafalamalarla ancak ahmakları şartlandırırsınız!

  • Ceyhun 05 Ağustos 2018 15:14

    Türkiye’de ancak kökenini Arnavut laz Boşnak pomak Arap roman gibi farklı olarak tanımlayanlar arasında etnik kökenlere indirgeyerek her etniğin genetik yapısını büyük oranda benzerliklerle şifrelemek mümkün. Ayrıca kendini sadece Türk bilenler arasında önemli farklılaşma var. Anadolu’da belli bir Türk genetiği yok. Orta Asya İle genetik akrabalıkta %15 in altında. Onun için Türk genetiğini çözecekler ona göre biyolojik silah geliştirecekler gibi argumanlar gerçekçi değil.

  • Ertuğrul. 05 Ağustos 2018 15:08

    Türkiye’de genetik şifre çözmek diye bir şey olmaz. Çünkü onlarca farklı etnik yağı olduğu için evde Türk olanlarda köken olarak farklı etnik köken asimilasyonu olduğu için endişeye gerek yok. genetik olarak çok çeşitlilik çok fazla. Çin Kazakistan Kırgızistan Türkmenistan Moğolistan İsveç Norveç Almanya gibi ülkelerde büyükmoranda ayrılık olduğu için genetik yapıyı şifrelemek mümkün. ana Türkiye Amerika gibi ülkelerde bu imkansız.

  • halden05 Ağustos 2018 14:11

    Gazetecilere "... beni kızdırmayın, sizi Türk hekimlerine emanet ederim..." şeklinde kendince espri yaptığını zannedip, konuştuğu lafın gittiği yeri bile hesap edemeyen oldukça vasıfsız bir bakandı, aklımda kalan bu, dolayısıyla böyle bir grupla mücadele edecek dirayette olmasını beklemem zaten.

  • ALİ05 Ağustos 2018 14:08

    bakanken sus tehditlere boyun eğ şimdi ortaya çık.olmaz kardeşiminandırıcı olamazsın koltukta o zaman tatlı tatlı oturmayacaktın

  • Ww05 Ağustos 2018 13:31

    Su bile bakanlik yapti ya bu ulkede

  • okn05 Ağustos 2018 14:42

    Neyi var on numara adam. Zamanin da kan orneklerini amerikaya gitmemesi icin didinmis adam tek basina ne yapabilir. Amerika simdi genimizi bozmak icin türlü ilaçlar geliştiriyodur. Babuna itini ve oktar serefsizinin derisini yüzerim bana versinler.

  • Vatandas05 Ağustos 2018 13:42

    Senden iyi yaptigi kesin.

  • Mehmet yumoş05 Ağustos 2018 12:58

    Ben şunu anlıyamıyorum arkadaş niye bu adamlar içeri alınıncaya kadar ses çıkarmadınız !!! Nasıl bi duyarsız umarsız bi millet yaratıldığı çok açık insanlara zulüm edenlere sesini çıkarma ama hapse girince konuş yazıklar olsun bu insanlara ,aynı olayı 16 yıldır rahmetli kamer genç dahil herkez fetö için diyordu herkez o bizim hocamız ağamız hatta secdemiz diyen bile vardı adam bitti yok şöyle yok böyle oldu ...DİLSİZ ŞEYTANI ÇOK Bİ MİLLETİZ BİZ