BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOSB’de Sülün Osman vakası----

OSB’de Sülün Osman vakası

OSB’de Sülün Osman vakası
13 Eylül 2017 - 10:48 www.finansgundem.com

Dolandırıcılar, arazisi devlet teşvikiyle verilen ve fabrika inşaatı da TOKİ tarafından yapılan Kapaklı-İkitelli OSB’ye göz dikti

Nitelikli dolandırıcıların son dönemdeki adresi milyarlarca liralık bütçeye sahip endüstriyel dönüşüm hamlesi ve Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) oldu. Bu alanda çıkan yeni teşvikleri de dolandırıcılıklarına alet eden çeteler, kısa zamanda milyonlarca lirayı cebe indirdi. Uyguladıkları numara ise son yüzyılın efsane dolandırıcısı Sülün Osman'a dahi şapka çıkarttıracak cinsten. Zira, yeni nesil dolandırıcılar da tıpkı Sülün Osman gibi devlete ait taşınmazları sattı.

PARSELLERİ HAYALİ SATTILAR

Vurgunun adreslerinden birisi İkitelli OSB. Endüstriyel dönüşüm kapsamında buradaki fabrikalar için Tekirdağ-Kapaklı'da 54 bin sanayi parseli kapasiteli yeni bir OSB yapılıyor. Dünyanın en büyük OSB'leri arasına girecek olan Kapaklı Karma OSB'ye taşınacak firmalara devlet uygun fiyata arsa verip, fabrikasını da Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) yaptırıyor. İşte dolandırıcılar da burada devreye giriyor. Binlerce firmanın İkitelli'den Kapaklı'ya tahliyesini fırsat bilen uyanıklar, işadamlarına ücretsiz arazileri 20 bin TL'lik bedelle "Şimdiden yerinizi ayırın" diyerek satmaya başladı. Hayali satış gerçekleştiren dolandırıcıların sanayicileri mağdur ettiği ortaya çıktı. Çetelere para kaptıran sanayiciler de soluğu savcılıkta almaya başladı.

SAVCILIK DEVREDE

Dolandırıcılıkta bu konuda ön talep toplama yetkisi verilen bazı kurumların da ismi kullanıyor. SABAH'a konuşan İstanbul Sanayici ve Yatırımcı İşadamları Derneği Başkanı Cemal Çoban, "KOBİ'leri uyarıyoruz. Böyle bedeller söz konusu değil. Kimseye paranızı kaptırmayın" dedi. Bu konudaki şikâyetleri takip ederek savcılığa bildirdiklerini belirten Çoban, şu uyarılarda bulundu: "Dünyanın en büyük OSB'lerinden biri kuruluyor. Cazip koşulları nedeniyle yer almak isteyen çok sayıda işadamı var. Biz bakanlıktan ön talep toplama yetkisi aldık. Ancak burada hiçbir ödeme gerekmiyor. Ödemelerin tamamı TOKİ'ye yapılacak. Sizden para talep edenleri savcılığa bildirin."

'Kapaklı-İkitelli 2 Organize Sanayi Bölgesi' adı verilecek olan OSB, Kapaklı-Saray arasına kurulacak. Bu kapsamda Kapaklı'nın Karaağaç, Uzunhacı, Yanıkağıl ve Bahçeağıl mahalleleri ile Ergene'nin Karamehmet Mahallesi'nde imar planlaması ve sanayi parseli düzenlemesi yapıldı. 54 bin fabrikanın burada faaliyet göstermesi hedefleniyor.

Metin Can - Sabah

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)