BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOrtalama müşteri ucubedir----

Ortalama müşteri ucubedir

Ortalama müşteri ucubedir
25 Eylül 2013 - 06:40 www.finansgundem.com

Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, tüketicilerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu

Toplam 7 trilyon dolarlık iş hacmini temsil eden 7 bin perakendeciyi İstanbul’da ağırlayan Asya Pasifik Perakende Kongresi ve Fuarı’nın (APRCE) ikinci gününe Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner damgasını vurdu.
Hürriyet'in haberine göre, Türkiye ile saat farkı nedeniyle jet-lag olup konferans salonunda uyuklayan Asyalılar, Cem Boyner’in çarpıcı konuşmasıyla ayıldı. Alaska’da kutup ayısı avlamaya gittiğinde rehbere sürekli izleri göstererek onu delirttiğini belirten Boyner, “Bana en sonunda kızarak dedi ki ‘İz varsa kutup ayısı orada yoktur. İz olmayan yerlerde arayacaksın ayıyı. Biz de mağazalarda olan değil olmayan şeylere bakacağız” dedi.
VERİLER ALDATICI
Perakendede bazı parametrelere bakıldığını ancak kimi zaman verilerin aldatıcı olduğunu vurgulayan Boyner şöyle devam etti: “Örneğin aynı metrekaredeki satışları karşılaştırdığımız 'like for like' durumu… Belki satış artıyor ama ben müşteri kaybediyor olabilirim. Benim tek tek tüketiciye bakmam lazım. İşimiz hizmet işi, perakende değil. İşimiz tüketici işi! Büyük bilgi küçük detay önemlidir ama her bir detay büyük bir detaydır. Ortalama müşteri diye bir kavram var. Çok yanlış. Ortalama müşteri diye bir şey yoktur. Ortalama dediğimiz müşteri bir ucubedir. Müşterilere de tek tek onların özelinde bakmak gerekiyor.”
YAĞDIR VE DUA ET YOK
“Yağdır ve dua et” diye bir kavramın artık geçersiz olduğunu, müşteriye yüzde 100 ulaşmak gerektiğini söyleyen Boyner sözlerini şöyle sürdürdü: “Valizi oraya koy, seyahate çıkacak biri olsun, aklına da biz gelelim ve gelip o valizi alsın diye dua edelim... Eskiden böyle yağdırılırdı. Şimdi seyahat eden müşterimi ben biliyorum ve ona uygun kampanyaları sunuyorum. Masada para bırakma lüksümüz yok. Eğer bırakırsam o para rakipler ile reklam, tanıtım ve İK bütçesine gider. Masada bıraktığınız her şey sizi sırtınızdan vurur. İnsanlara onları ilgilendirmeyen kampanya bildirimleri gönderirseniz, size spam muamelesi yaparlar.”
Migros’a büyük ödül
Uzakdoğu’nun en büyük perakende organizasyonu (APRCE), İstanbul’da sürerken, farklı kategorilerde dünyanın önde gelen perakendecilerinin ödüllendirildiği organizasyonda, Migros, ‘Müşteri Hizmetleri Mükemmeliyet Ödülü’ ile Türkiye’ye ödül getiren tek kuruluş oldu. Migros’a ödülü, Türk perakende sektöründeki öncü uygulamaları ve Türkiye geneline yayılan milyonlarca müşterisine sunduğu ürün ve hizmetleri kapsamında verildi. 
Ayrıca ‘Yılın En Yaratıcı Perakende Konsepti Ödülü’, ‘Yeşil Perakendeci Ödülü’, ‘Yılın En İyi Perakende Çalışanı Eğitimi  Ödülü’ ve  ‘Jüri Özel Ödülü’ gibi kategorilerde de ödüller dağıtıldı.
16’ncı Asya Pasifik Perakende Kongre ve Sergisi’ne (APRCE) Çin, Japonya, G.Kore, Hindistan, Endonezya, Filipinler, Tayland, Malezya, Singapur, Avustralya, Yeni Zelanda, Vietnam, Hong Kong, Tayvan, Moğolistan ve Fiji’den perakendecilerin yanı sıra Asya’nın perakendede en güçlü ülkesi olan Japonya’dan başta Aeon, İsetan, ve Daimaru olmak üzere, ciroları toplamda 100 milyar euroyu bulan firmaların tepe yöneticileri de konuşmacı olarak katıldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)