BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatOrtadoğu’nun sigortacılık sektörünü dönüştürecek 6 trend----

Ortadoğu’nun sigortacılık sektörünü dönüştürecek 6 trend

Ortadoğu’nun sigortacılık sektörünü dönüştürecek 6 trend
05 Ağustos 2021 - 17:58 www.finansgundem.com

Küresel danışmanlık ve denetim devi KPMG’nin Ortadoğu raporunda, sigortacılık sektörünü dönüştüren 6 trend belirlendi. Trendler arasında korona virüs sürecinde yükselen dijitalleşme de yer aldı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel denetim ve danışmanlık devinin Ortadoğu için yayınladığı ‘Sigortacılığın Geleceği’ başlıklı raporda, sektörü dönüştüren 6 trend belirlendi. İşte sigortacılık sektöründe kapsamlı değişimlere neden olan 6 temel gelişme.

1. Dijitalleşme

Korona virüs pandemisi şirketlerin operasyonlarında dijitalleşmeyi hızlandırıyor. Modern teknoloji altyapıları da müşterilere hizmet sunmak ve çalışanların verimliliğini artırmak için kritik önem taşıyor.

Güçlü siber güvenlik ve dolandırıcılık karşıtı koruma önlemlerinin de riskler artarken önemi yükseliyor. Müşterilerin beklentileri ve sigorta şirketlerinin teknolojik kapasiteleri şirketlerde dijitalleşme sürecini hızlandırıyor. Sektörde dijitalleşme sürecini en hızlı tamamlayan şirketler rekabet avantajı kazanacak. Bu süreçte finans sektörü de güçlü bir iş partneri olacak ve analiz ile tahmin kapasitesiyle kilit rol oynayacak.

2. Yeni nesil çalışanlar

Sigorta şirketleri için adapte olma kapasitesi yüksek bir ekibe sahip olmak önem kazanıyor.  Bunun sonucunda ön planda yer alan çalışanların dengelenmesi ve şirketlerin teknoloji ile esnek çalışma modellerini bir araya getirmesi gerekecek.

Uzaktan çalışma da kalıcı hale gelirken, siber güvenlik, gizlilik gibi riskleri de beraberinde getirecek ve önemli ölçüde altyapı yatırımına ihtiyaç duyulacak. İşgücünde otomasyon da müşterilerin dijital iletişim kanallarını daha yaygın kullanmaya başlamasıyla birlikte yükselecek.

3. Çok yönlü iş modelleri

Sigorta kurumlarının hızla değişen işgücüne, müşteri davranışlarına ve iş dünyasına ayak uydurması gerekecek. 

Yüzyüze iletişim modeli, sanal ortama taşınırken şirketlerin ikisi arasındaki dengeyi de yakalaması gerekecek.  Sigorta şirketleri aynı zamanda yüksek oranda belirsizliğin hakim olduğu ortamlarda da hızla yanıt vermek zorunda kalacak.

Maliyet, devamlılık ve direnç gibi unsurlar da operasyonlarda yeni bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu gösteriyor. Devamlılık ve direnç puanlama modelleri, dönüşüm çabalarının kilit bir unsurunu oluşturacak.

4. Finansal direnç inşa etmek

Finansal direnci sağlamak sigorta şirketlerine manevra özgürlüğü tanıyor. Sigorta şirketlerinin yeterli oranda likidite ve sermayeyi koruyarak operasyonlarını sürdürmeyi garanti altına alması gerekiyor. Aynı zamanda maliyet baskılarının yönetilmesi de acliyet taşıyan konular arasında.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre yönetim kurullarının da belirsizlik dönemlerinde karar alma süreçlerini yeniden gözden geçirmesi gerekiyor. Likidite, sermaye ve maliyet arasında doğru dengeyi yakalamak en kritik unsur olarak öne çıkacak. Dönüşen yatırım stratejileri de faiz oranlarını yakından takip etmek mecburiyetinde bırakacak.

5. İklim değişikliği

İklim riskleri de temel bir konu olarak öne çıkıyor. Küresel sıcaklık artarken, küresel ekonomiyi de tehdit ediyor. Felaketlere neden olacak iklim olayları ve pandemiler hayatın yeni gerçekliği haline geliyor. Sigorta bu anlamda sosyo-ekonomik direnç oluşturabilir ve ekonomik gelişmeyi mümkün kılabilir.

Aynı zamanda şirketlerin iklim değişikliği hedeflerine ulaşması için de destek verebilir. Sigorta şirketlerinin bu nedenle yeni riskleri de ortaya çıkıyor. Yeni kurulan şirketler ve alternatif enerji gibi kurumlar da riskleri beraberinde getiriyor. Karbon emisyonu yüksek olan şirketlerin de karşı karşıya kalacağı finansal riskler sigorta şirketlerini de tehdit altında bırakıyor.

6. İnovasyon

Radikal inovasyon dalgalarının, sigorta şirketleri mevcut koşullara adapte olurken ortaya çıkması bekleniyor. İnovasyonda doğru hamleleri yapan sigorta şirketleri pazar payı kazanacak ve yeni pazarlara girebilecek. İnovatif şirketlerin oluşturduğu yeni ekosistem, yeni dalga sigorta şirketlerinden oluşacak.

'Dijital paraların sağlayacağı katkıdan emin değilim'

 

Küresel ısınma nedeniyle iki kent yaşanılmaz seviyede

 

Avrupa'nın en büyük 5 fintek şirketi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)