BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOrta Afrika'ya askerimiz gidecek mi----

Orta Afrika'ya askerimiz gidecek mi

Orta Afrika'ya askerimiz gidecek mi
13 Mart 2014 - 01:39 www.finansgundem.com

AB'den gelen teklifi değerlendiren Dışişleri ve Genelkurmay, Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki katliamı önleme amacıyla asker göndermeye yeşil ışık yaktı

Türkiye, Dışişleri Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'nın istişareleri sonrası Orta Afrika Cumhuriyeti'ne asker göndermeye prensipte yeşil ışık yaktı.

Kısa süre önce Dışişleri Bakanlığı Afrika Genel Müdürü Büyükelçi Hulusi Kılıç başkanlığında sivil ve askeri yetkililerden oluşan heyetin OAC’ye yaptığı ziyaret sonrası  hazırlanan rapor doğrultusunda Genelkurmay Başkanlığı ile Dışişleri Bakanlığı arasında yürütülen çalışmalar tamamlandı. Bu çalışma sırasında, OAC’de 2 bine yakın asker bulunduran Fransa ile Türkiye Genelkurmay Başkanlıkları arasında da bir dizi toplantı yapıldı. 

Bu toplantılarda Türkiye’nin askeri olarak hangi katkıları yapabileceğine dair fikir alışverişinde bulunuldu. Tüm bu çalışmalardan sonra prensipte Türkiye’nin OAC’ye gönderilecek insani yardımları organize etme, güvenlik güçlerini eğitme ve ülke içinde asayişin sağlanmasına katkı yapabileceği uygun bulundu. Türkiye’nin ilk etapta OAC’ye bir tim asker göndermesi planlanıyor. Türk askerinin ne zaman OAC’ye gideceği bundan sonra AB ile yürütülecek görüşmeler sonunda netleşecek. Bugün Türkiye’ye gelmesi beklenen Fransa Dışişleri Bakanlığı’nın Afrika’dan sorumlu yetkisiyle de konu ayrıntılı şekilde görüşülecek.

Yaklaşık bir ay önce AB, Türkiye’ye bir mektup göndererek OAC’de görevlendireceği AB’nin askeri misyonuna katkı yapmasını istemişti. Bu talebin değerlendirileceğini söyleyen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “İster AB, ister Afrika Birliği veya İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından oradaki katliamları durdurmaya yönelik ne tür çalışmalar yapılırsa, biz de elimizden gelen katkıyı yaparız” demişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)