BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOrman yangınlarıyla mücadelede hedef: uluslararası iş birliği----

Orman yangınlarıyla mücadelede hedef: uluslararası iş birliği

Orman yangınlarıyla mücadelede hedef: uluslararası iş birliği
09 Şubat 2022 - 11:42 www.finansgundem.com

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, "Türkiye ormancıları olarak orman yangınlarıyla mücadelenin sadece ulusal bir strateji olmanın dışında uluslararası bir platformla yürütülmesi gerektiğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Türkiye'nin liderliğinde kurulacak olan "Avrasya Orman Yangınlarıyla Mücadele" ve "Türk Dünyası Ormancılık" birlikleri ile ülkeler arası iş birliği yapılarak orman yangınlarıyla daha etkin mücadele edilmesinin hedeflendiğini açıkladı. Karacabey, AA'ya Türkiye'nin ormancılık alanında 183 yıllık önemli bilgi birikimine sahip olduğunu ve bu alanda bazı ülkelerle iş birliği yaptıklarını bildirdi.

Bosna Hersek'i örnek gösteren Karacabey, 2010'dan bu yana Türkiye ile Bosna Hersek arasında orman yangınları ve zararlıları ile mücadele konusunda tecrübelerin, bilgi birikiminin paylaşıldığını söyledi. Ülkelerdeki orman varlıklarının sadece o ülkeye ait değerler olmadığını, dünyanın herhangi bir yerindeki orman varlığının bütün insanlığa hizmet ettiğini dile getiren Karacabey, bu doğrultuda ülkeler arasındaki iş birliğini önemsediklerini söyledi.

Bilgi birikiminden faydalanarak ormancılık faaliyetlerini ileri düzeye taşımak istediklerini anlatan Karacabey, "İklim değişikliğinin olumsuz etkilerinin her geçen gün daha fazla hissedilmeye başladığı günümüzde Türkiye ormancıları olarak orman yangınlarıyla mücadelenin sadece ulusal bir strateji olmanın dışında uluslararası bir platformla yürütülmesi gerektiğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Geçen yıl ağustosta yaşanan ve günlerce süren orman yangınlarında Türkiye'ye başka ülkelerden destek geldiğini anımsatan Karacabey, Türkiye'nin de bugüne kadar 16 ülkeye destek olduğunu duyurdu.

'Avrasya Orman Yangınlarıyla Mücadele Birliği'

Ankara'da orman yangınlarıyla ilgili yapılan çalıştayda ülkelerin iş birliğini koordine edecek nitelikle bir birliğin kurulması kanaati oluştuğunu anlatan Karacabey, şunları söyledi

Cumhurbaşkanımızın ve Bakanımızın talimatlarıyla Türkiye'nin orman yangınları ve zararlıları ile mücadeledeki başarısını diğer ülkelerle paylaşması ve bir afet anında ülkelerin topyekun birlikte hareket ederek mücadele etmesi için Avrasya Orman Yangınlarıyla Mücadele Birliğini kurmaya karar verdik. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah yaz aylarına gelmeden önce birliğin kurulması ilan edilecek. Şu an için davetiye ulaştırdığımız ya da kararını bildiren bir ülke yok ancak Akdeniz, Avrupa ve Asya'da orman yangınlarından etkilenen veya risk altında olan ülkelerin tamamının katılacağına inanıyoruz.

Karacabey, birlik hayata geçtiğinde hangi ülkede olursa olsun bir yangın olduğunda diğer ülkelerin koordineli bir şekilde elindeki imkanları seferber edeceklerini söyledi.

Türk Dünyası Ormancılık Birliği için de çalışmalar başladı

Karacabey, "Ayrıca önümüzdeki süreçte sadece orman yangınlarıyla ilgili değil, tüm ormancılık faaliyetlerini kapsayacak şekilde de Türk Dünyası Ormancılık Birliği kurulmasıyla ilgili bir çalışmamız var. Henüz detayları netleşmedi" dedi.

Pakdemirli: Orman alanımızı 22,9 milyon hektara çıkardık

Orman yangınlarında 'hava gücüne' 2,4 milyar lira ödenek

Muğla'da orman yangını

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)