BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakOrman boğazda arsa avında----

Orman boğazda arsa avında

Orman boğazda arsa avında
02 Ağustos 2013 - 14:21 www.finansgundem.com

Fikret Orman'ın da ortağı olduğu Esin Yapı, İstanbloom’un yüzde 60’ını sattı, boğazda arsa avına çıktı

Aralarında Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ında yer aldığı üç ortağın bir araya gelerek kurduğu Esin Yapı’nın Zincirlikuyu’da hayata geçirdiği İstanbloom projesinde sona geliniyor.
8 ay sonra teslim edilecek konut ve ofisten oluşan 46 katlı İstanbloom projesinde konutların yüzde 60’ı satıldı. İstanbloom markasıyla yoluna devam edecek olan Esin Yapı’nın şimdiki hedefinde ise boğaz hattı, tarihi yarım ada ve Levent gibi şehrin merkezi lokasyonlarında yeni projeler hayata geçirmek yer alıyor.  
Esin Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Metin Esin, farklı firmalarla inşaat alanında çalışırken İstanbloom Projesi için Mehmet Emin Armutçuoğlu ve Fikret Orman ortaklığında bir konsorsiyum oluşturarak İstanbloom projesine başladıklarını aktardı. Daha büyük projelere yapmak adına güç birliği yaptıklarını anlatan Esin, “Şu anda Zincirlikuyu’da kaba inşaatı biten İstanbloom projesinde ince işler yapılıyor. Hedefimiz de 8 ay içinde hatta daha erken bir tarihte projeyi bitirmek yer alıyor” dedi.
46 katlı projenin 34 katı konut olacak
Zincirlikuyu'da Büyükdere Caddesi ve Gayrettepe Metro İstasyonu’na 400 metre uzaklıkta uzaklıktaki konumu ile 14.bin 760 metrekare arsa alanı üzerinde hayata geçirildiğini aktaran Esin, “46 katlı İstanbloom projesinde sona geliniyor. Projenin yüzde 60’ı ise satıldı. Mimari projesi Bünyamin Derman’a ait olan İstanbloom’un, 34 katı konut, 3 katı penthouse, 3 katı ofis, 2 katı teknik ofis ve sosyal kat, 4 katı ise otopark olarak tasarlandı” bilgisini verdi.
Metrekaresi 6 bin 900 dolara satılıyor
5 bin 500 dolardan satışa çıkan projede bugün metrekare fiyatı 6 bin 900 dolar seviyesine gelmiş durumda. İstanbloom projesinde en küçük daire 800 bin dolardan satılırken, en yükse fiyatlar ise  2.5milyon dolarlara kadar çıkıyor. Farklı işler yapmayı hedefliyoruz. Çok iş yapmak yerine doğru işler yapmayı hedeflediklerini anlatan Metin Esin, “Bu nedenle doğru projeler yapıp farklı işler çıkartmanın peşindeyiz. Osmanlı döneminde yapılan tarihi binalardaki uygulanan yüksek tavanı günümüzde İstanbul’da uygulayan ilk projeyiz. Maliyetinin yüksekliği nedeniyle yüksek tavan bina yapılmıyordu. İstanbloom projesinde dairelerinde tavan yüksekliğini 3.75’e kadar yükselttik” dedi.
Yabancılardan çok teklif var ofisler kiralanacak
Projede satışların çok iyi gittiğini şu anda yüzde 60’nın satıldığını aktaran Esin, kullanılabilir 9 bin metrekarelik ofis alanının bulunduğu projede ofislerin ise satmayıp kiraya verileceklerini söyledi. Ofislere şu anda talep almaya başladıklarını kaydeden Esin, “Komple kiralama teklifleri geliyor. Özellikle yabancılardan çok fazla teklif geliyor. Şu anda bu teklifleri değerlendiriyoruz” bilgisini verdi.
İstanbul’da bir binanın çevreci olmasını sağlayan LEED sertifikasına ilk başvuran firma olduklarını söyleyen Esin, “İstanbul merkezinde de bu projeyi hayata geçirdiğimiz için çok bilinen bir firma olduk. Bu nedenle yeni yerler konusunda çok fazla teklif alıyoruz” dedi.
Esin Yapı’nın bundan sonraki süreçte yine şehir merkezinde ve butik projeler yapma hedefini sürdüreceğini kaydeden Esin, “Bundan sonra İstanbul’un iyi lokasyonlarında olmaya devam edeceğiz. Bu Levent, tarihi yarımada ve boğaz çevresinde olabilir. Bu konuda arayışlarımız sürüyor. Otel, konut ve ofis alanından birini tercih edeceğiz. Ayrıca İstanbul’un değişik bölgelerinde arazilerimiz var” dedi.
Kulenin 34 katına 70 daire koydu, aileleri merkeze çekti
80 bin metrekarelik inşaat alanı bulunan projede 60 bin metrekareden daha fazlasının konutlara ayrıldığını kaydeden Metin Esin, “Toplam 70 adet konutun olduğu projemizin özelliği çok büyük bir metrekarede çok geniş dairelerden oluşması. 1+1 dairelerimiz bile 125 metrekare. 11 farklı daire tipi olan projede, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, 2+1 dubleks, 3+1 dubleks ve 4+1 dubleks seçeneklerine sahip olan dairelerin büyüklükleri 108 metrekare ile 306 metrekare arasında. Kat bahçeleriyle birlikte bu metrekareler daha da büyüyebiliyor” dedi. 2+1’lerin yoğun olduğu projede özellikle dubleks daireleri metreküp ile sattıklarını söyleyen Esin, 1+1’lerin yanı sıra büyük konutları yaparak hem yatırımcıya hem de yaşamak için daire alanlara hitap ettiklerini kaydetti.
Projede 1+1’lerin yanı sıra çok büyük dairelerinin çok hızlı satıldığına dikkat çeken Esin, “Çünkü Kemerbugaz, Zekariyaköy gibi lokasyonlarda oturanlar buralarda çok büyük evlerde yaşıyorlar. Ancak buralarda her gün gidip gelmek zor olduğu için şehir içine dönmek istiyorlar. Fakat şehir içinde ise istedikleri büyüklükte proje bulamıyorlar. Bundan dolayı da bizim projeyi görenler hemen bizi tercih ediyor. Elimizde 2-3 tane büyük dairemiz kaldı” yorumunu yaptı. Dubleksler dışında büyüklükleri 400 metrekarenin üzerinde olan 4 adet penthouse dairelerinin de projede yer aldığını kaydeden Esin, fiyatları 2 milyon doların üzerinde olan bu dairelerin satışına ise henüz başlamadıklarını söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)