BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOrgan bağışı yapan mahkumlara ceza indirimi sağlanabilir----

Organ bağışı yapan mahkumlara ceza indirimi sağlanabilir

Organ bağışı yapan mahkumlara ceza indirimi sağlanabilir
01 Şubat 2023 - 10:44 www.finansgundem.com

ABD'de önerilen yeni bir yasa tasarısıyla birlikte mahkumlar, organlarını veya kemik iliğini bağışlamaları karşılığında cezalarını azaltma seçeneğine sahip olabiliir.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Massachusetts’te önerilen yeni bir yasa tasarısı, mahkumların kemik iliği veya organlarını bağışladıkları için cezalarından en az iki ay indirim almasını öneriyor.

Eyaletin Islah Dairesi bünyesinde bir organ ve bağış programı oluşturmayı amaçlayan yeni bir yasa tasarısı, her ikisi de Demokrat olan iki eyalet milletvekili tarafından önerildi.

Öneri yasalaşırsa, program, hak sahibi tutukluların işledikleri ceza sürelerinde en az 60, en fazla 365 gün indirim kazanmalarına izin verecek. Yeni programla birlikte, programın denetlenmesinden sorumlu beş üyeden oluşan bir komite kurulacak.

Komite ayrıca, programla ilgilenen tutuklu kişilerin uygunluk standartlarına ve kişinin cezasının hafifletilmesi için bağışlanan kemik iliği ve organ miktarına da karar verecek.

Şu anda ABD Federal Hapishaneler Bürosu, mahkumların organ bağışlarına yalnızca, alıcı yakın ailelerinin bir üyesiyse izin veriyor. Ancak Massachusetts'tekiler de dahil olmak üzere birçok eyalet hapishanesinde organ veya kemik iliği bağışı için bir yol yok.

Hiçbir devlet, kayıtlı bir organ bağışçısı olsalar bile, idam edilen mahkumlardan organ bağışına izin vermiyor.

Birleşik Organ Paylaşım Ağı'na (UNOS) göre , şu anda ABD'de organ nakli için bekleyen 104 bin 413 kişi var ve bunların 58 bin 970'i aktif bekleme listesinde.

Organ bağışı sahtekarlığına büyük ceza

 

İsviçre'de organ bağışı kuralları değişti

 

Bakan Koca'dan organ bağışı çağrısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)