BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOrg. Güler: Öztürk 15 Temmuz'da iyi polisi oynamış----

Org. Güler: Öztürk 15 Temmuz'da iyi polisi oynamış

Org. Güler: Öztürk 15 Temmuz'da iyi polisi oynamış
11 Temmuz 2017 - 03:25 www.finansgundem.com

Jandarma Genel Komutanı Org. Güler, ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Jeffrey ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kavakcı, SETA'nın Washington bürosunca düzenlenen panelde FETÖ darbe girişimi sırasında yaşananları anlattı

Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı Washington Ofisi (SETA DC) tarafından ABD'nin başkenti Washington'da "Türkiye: 15 Temmuz Darbe Girişiminden 1 Yıl Sonra" başlıklı bir panel düzenlendi. 

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler panelde, o gece yaşadıklarını anlattı:

15 Temmuz Darbe girişiminin beyin takımından olan ve halen tutuklu bulunan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk ile 16 Temmuz'daki karşılaşmasını anlatan Güler şunları söyledi:

ÖZTÜRK İYİ POLİS GÖREVİNİ ÜSTLENMİŞ 

“16 Temmuz’un öğlen saatlerinde hapsedildiğim odanın kapısı açıldı ve tanıdık bir ses duydum. ‘Yahu Yaşar sen burada ne arıyorsun?’ diyen bir ses. Yıllarca birlikte mesai yaptığım, ailecek görüştüğüm bir insan, bir havacı Orgeneral Akın Öztürk. Kelepçeli olduğum ortamda serbestçe geziyor. Emir astsubayı yanında, talimatlar veriyor ve orada olduğumdan haberi olmadığını söylüyor. Kelepçelerimi, gözümdeki bandı açtırdı, ailemle konuşturmayı teklif etti. Evimi aradılar, ben oturduğum yerden seslenerek iyi olduğumu söyledim. Öztürk ayrılırken kapıda nöbetçi olduğu konusunda beni ikaz etmeyi unutmadı. Karşımdaki insan yakın görüştüğüm, yılara dayanan bir mesai birlikteliği yaptığımız bir orgeneraldi. Bu kadar yüksek bir eğitim ve uzun bir kariyerin sonucunda iyi polis-kötü polis taktiğinin iyi polis rolünü üstlenmiş. Bir generalin ne kadar uzun sürede yetiştiğini düşünün. Ama bu insanlar bu kadar uzun sürecin sonunda bir gece ansızın gelen talimatla tamamen bir robota dönüşmüşlerdir.”

ABD BİRAN ÖNCE İADE ETMELİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan, panelde şunları söyledi: 

"Uluslararası anlaşmalara göre FETÖ elebaşının Türkiye'ye iade edilmesi gerekiyor. ABD ile aramızda iade anlaşması var. Bu bağlamda hukuki sürecin hızlanmasını arzu ediyoruz. Gerekli belgeler Adalet Bakanımız tarafından Amerikan Adalet Bakanı'na iletildi. Bu sürecin en kısa zamanda neticelenmesini arzu ediyoruz ama biliyoruz ki bu biraz daha vakit alabilir. Beklentimiz, bizi anında her konuda eleştiren dostlarımızın bu noktada bize destek olmasıydı. Üzerinden bir sene geçmiş olmasına rağmen dostlarımızın o gün süreci beklemelerini üzüntüyle hatırlıyoruz. Gönül isterdi ki Türk halkı sokaklara çıkıp demokrasiye sahip çıkmanın ne olduğunu tarihi anlamda tekrar tanımlarken dostlarımız bize daha çok destek vermiş olsaydı."

JEFFREY: GÜLEN'İN ABD'DE YAŞIYOR OLMASI UTANÇ VERİCİ

ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey de SETA'nın panelinde bir konuşma yaptı. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in hayatını ABD'de sürdürdüğüne dikkati çekerek, "Fetullah Gülen'in ABD'de yaşıyor olması utanç verici bir gerçektir" değerlendirmesinde bulundu.

Önceki Başkan Barack Obama'nın yeterince hızlı bir şekilde bilgileri toplayıp karar almadığına işaret eden Jeffrey, bundan dolayı ABD'nin darbe girişimine cevabının geciktiğini dile getirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığında kıdemli ordu danışmanı olarak görev yapan Richard Outzen ise Türk ordusunun 15 Temmuz sonrası güç kaybettiği iddialarına katılmadığını bildirdi.

Outzen, darbe girişiminin ardından Türk Silahlı Kuvvetlerinin hızla toparlandığını ve etkin bir şekilde görevlerini icra etmeyi sürdürdüğünü kaydetti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)