BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOrdu ve kiliseden Maduro'ya destek----

Ordu ve kiliseden Maduro'ya destek

Ordu ve kiliseden Maduro'ya destek
31 Ocak 2019 - 06:57 www.finansgundem.com

Venezuela'da muhalefet dış güçlerden ve sokaktan destek ararken kilise ve ordu Devlet Başkanı Maduro'nun yanında yer aldı

Venezuela'da kendisini geçici cumhurbaşkanı ilan eden muhalefet lideri Juan Guaido’nun çağrısına uyan bir grup başkent Caracas sokaklarında toplandı. Venezuela lideri Nicolas Maduro ise kilise ve askeri üs ziyaretiyle meydan okudu.

Venezuela Ulusal Meclisi’nin 35 yaşındaki başkanı, muhalefet lideri Juan Guaido halka büyük gösteri için sokağa çıkmaları çağrısında bulunmuştu. Gösteri, Guaido’nun kendisini geçici cumhurbaşkanı ilan etmesinden sonraki ilk toplu eylem olma niteliğini taşıyor.

Maduro’dan kilise ve askeri üs ziyaretiyle mesaj

Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ysa muhalefetin gösteri için toplandığı günde başkent Caracas’taki Fort Tiuna askeri üssünü ziyaret etti. Maduro’nun komutanlar ve askerlerle biraraya geldiği üs ziyaretinden görüntüler Venezuela devlet televizyonunda yayınlandı.

"EVET BAŞKOMUTANIM"

Maduro askerlere “Vatanınızı seviyor musunuz? Anayasayı savunacak mısınız? Başkomutanınızı savunacak mısınız?” gibi sorular yöneltti. Askerler de Maduro’ya “Evet, başkomutanım” yanıtı verdi.

Maduro, muhlaefet lideri Juan Guaido ABD ve diğer ülkelerin desteğini de alarak kendisini geçici cumhurbaşkanı ilan ettiğinden bu yana neredeyse her gün ordu mensuplarıyla bir araya gelerek yenilmez lider imajı çizmeye çalışıyor.

ABD’nin yaptırımlarıyla baskı uyguladığı Nicolas Maduro kilisede evanjelik Hristiyan destekçileriyle birlikte kilisede dua etti. Maduro’nun başını öne eğip sağ elini havaya kaldırarak dua ettiği görüntüler Venezuela devlet televizyonunda yayınlandı. Maduro Tanrı’ya Venezuela’yı kutsaması ve ülkeye huzurlu bir gelecek sağlaması için dua etti. Ayini yöneten papaz da milyonlarca evanjelik Hristiyan'ın Venezuela için dua ettiğini söyledi.

MÜZAKERE MASASINA ÇAĞRI

Maduro, kendisini destekleyen ülkelerden biri olan Rusya’nın devlet kontrolundaki kanalı RIA Novosti’de yayınlanan röportajında da ülkenin huzuru ve geleceği için muhalefetle müzakereye hazır olduğunu söyledi, görüşmelerin diğer ülkelerin arabuluculuğunda yapılabileceğini belirtti.

ABD'DEN TEHDİT SÜRÜYOR

Bu arada ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Twitter’dan verdiği mesajda Venezuela'yla iş yapan şirketlere seslendi. “Bankacı, simsar, tüccar, aracılar ve diğer şirketlere tavsiyem...Maduoro mafyasının Venezuela halkından çaldığı altın, petrol ya da diğer Venezuela mallarıyla işlem yapmayın. Gerekli adımları atmayı sürdürmeye hazırız” mesajını paylaştı.

Trump yönetimi, Venezuela petrol şirketi PdVSA’nın hedef alındığı yaptırımların Nicaragua’nın Venezuela petrol ürünlerini ithal eden ve satan özel şirket Albanisa’yı da kapsadığını açıkladı. Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton Twitter’dan “PdVSA’ya yaptırım uygulanmasıyla Amerika aynı zamanda Nicaragua’nın PdVSA ile ortak girişimi Daniel Ortega’nın yolsuz rejiminin rüşvet fonu ALBANISA şirketini de yaptırım listesine alıyor” mesajını paylaştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Venezuela özel temsilciliği görevine atadığı Elliott Abrams da Venezuela muhalefet lideri Guaido’nun güvenliğinden kaygı duyduklarını söyledi. Venezuela’da olayların seyrinde ordunun duruşunun büyük ölçüde etkili olacağı görüşü sıkça dile getirilmişti. Abrams Venezuela ordusu içinde çatlaklar olduğunu savundu. Venezuela’ya bir insani yardım koridoru açılması seçeneğinin değerlendirildiğini belirten Abrams, bunun için Maduro hükümetinin işbirliği yapması gerektiğini söyledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)