BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOrdu tehdit etti----

Ordu tehdit etti

Ordu tehdit etti
25 Temmuz 2013 - 22:50 www.finansgundem.com

Mısır Ordusu "Son Fırsat" başlığı ile açıklama yaptı

Silahlı Kuvvetler Yüksek Konseyi'nce, ''Son Fırsat'' başlığıyla yapılan yazılı açıklamada, "Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi'nin Bedir gazvesinin yıl dönümü olan 26 Temmuz Cuma günü halkı meydanlarda toplanmaya çağırmasının derin anlamları var. İster yanılmış, ister isabet etmiş olsun kararlarına saygı duyuyoruz. Yüce halkın ahlak ve mizacı ile bağdaşmayan şiddet ve kara teröre karşı izlenen strateji, yarınki cuma gösterilerinin ardından değişecek" denildi.
Açıklamada, ülkedeki bazı kesimlere (İhvan) ulusal saflara katılması için 48 saat süre tanındığı belirtilerek, "30 Haziran devrimi, dışarıya lanse etmeye çalıştıklarının aksine askeri darbe değil, halk iradesinin yönetime yansımasıdır. Kalabalık halk kitleleri bunun en büyük kanıtıdır. Bunu 30 Haziran ve 3 Temmuz gösterilerinde göremeyenler yarınki gösterilerde görecektir''  ifadesine yer verildi.
Silahlı Kuvvetler'in ülkedeki güvenlik ve istikrarın sarsılmasına izin vermeyeceği belirtilen açıklamada, "Ordu tüm halkın ordusudur ve halktandır. Silahını asla halkına karşı doğrultmaz. Ancak terör ve şiddete karşı doğrultur" denildi.
Savunma Bakanı  Sisi halkı Cuma günü meydanlara inmeye çağırmıştı. Sisi yaptığı konuşmada, "Onurlu tüm Mısırlıları, şiddete ve teröre karşı mücadelede sorumluluğumu üstlenebilmem için cuma günü meydanlara çağırıyorum" demişti.
Sisi'nin açıklamaları, Askeri Darbeye Karşı Demokrasi Koalisyonu, Hürriyet ve Adalet Partisi, Nur Partisi, Devrimin Yarını Partisi, Vatan Partisi ve  El-Cemaatu'l-İslamiyye gibi birçok kesimin tepkisini çekmişti.
Mısır ordusu yaptığı açıklamada, Sisi'nin konuşmasının, herhangi bir tarafa karşı şiddet daveti olmadığını, şiddete karşı başlatılan bir kampanya olduğunu belirtmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)