BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOrdu-Giresun Havaalanı için tarih belli oldu----

Ordu-Giresun Havaalanı için tarih belli oldu

Ordu-Giresun Havaalanı için tarih belli oldu
29 Eylül 2014 - 21:02 www.finansgundem.com

Deniz yüzeyi doldurularak inşa edilen ilk havaalanı olan Ordu-Giresun Havaalanı’nın resmi açılış tarihi belli oldu

Avrupa ve Türkiye’nin deniz yüzeyi doldurularak inşa edilen ilk havaalanı olan Ordu-Giresun Havaalanı’nın resmi açılışı, 15 Mart 2015’te yapılacak.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, havaalanının alt yapısının tamamlandığını, üst yapıda ise inşaat çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Havaalanının resmi açılış tarihinin netleştiğini dile getiren Yılmaz, "Artık Türkiye’nin denizdeki havaalanı oluşmasına çok kısa bir süre kaldı. 2011 yılında hep beraber programa aldığımız ve temelini attığımız havaalanı inşallah 15 Mart 2015 tarihinde resmi ve fiili olarak hizmete açılmış olacak" diye konuştu.

3.5 YILDA 30 MİLYON TON TAŞ DÖKÜLDÜ
Projenin başladığı ilk günden bu yana denizde yaklaşık 30 milyon ton taşın döküldüğünü vurgulayan Yılmaz, "3.5 yıl önce yapımına başlanılan havaalanı 4.5 kilometre mesafeden yüzlerce kamyon düzenli taş taşıyarak denizi doldurdular. Şu anda alt yapı tamamen bitmiş durumda. Özellikle pist uçakların iniş yapabilecek seviyeye getirildi" şeklinde konuştu.

ALT YAPI ÇALIŞMALARI BİTTİ
Yılmaz, dünyanın bütün uçaklarının inebileceği standartlara uygun bir pistin mevcut olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Geceleri ışıkları da yanmaya başladı. Üst yapıda ise binalar birer birer yükseliyor. Bundan sonra özellikle alt yapıda çevre düzenlemesi ve alan yeşillendirmesine başlanılacak. Projeyle ilgili hiçbir şekilde ödenek sorunumuz da yok. Her şey planladığı gibi gidiyor. Hepimiz heyecanla bekliyoruz" şeklinde konuştu.

DENGELER DEĞİŞECEK
Ordu-Giresun Havaalanı Projesinin açılmasıyla bölgede dengelerin değişebileceğini belirten Yılmaz, Samsun-Çarşamba Havaalanı yolcularının yüzde 38’i, Trabzon Havaalanı yolcularının da yüzde 25’inin Ordu ve Giresunlu vatandaşlardan oluştuğunu söyledi. Yılmaz, havaalanı devreye girmesiyle Ordu ve Giresun’un önemli gelişme sağlayacağını vurguladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)