BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOran: Altın tahvili akıllı bir yatırım seçeneği----

Oran: Altın tahvili akıllı bir yatırım seçeneği

Oran: Altın tahvili akıllı bir yatırım seçeneği
03 Nisan 2018 - 11:37 www.finansgundem.com

İTO Başkanı Oran: "Büyümede altın dönemi yastık altı altın destekleyecek."

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Öztürk Oran, Hazine’nin ihraç ettiği altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ile birikimlerin devlet güvencesinde en karlı şekilde değerlenirken, ekonomiye de önemli bir kaynak sağlanacağını belirterek, "Büyümede altın dönemi yastık altı altın destekleyecek." ifadesini kullandı.

İTO'dan yapılan açıklamaya göre, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası yeni talep toplama dönemi Ziraat Bankası aracılığıyla 20 Nisan’a kadar devam edecek. Bu süreçte altınını getiren vatandaşlar, yastık altında ya da banka kasalarında hiçbir getirisi olmayan altınlarına, 6 ayda bir yüzde 1,2 ek getiri sağlayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İTO Başkanı Öztürk Oran, Hazine’nin ihraç ettiği altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ile birikimlerin devlet güvencesinde en karlı şekilde değerlenirken, ekonomiye de önemli bir kaynak sağlanacağını belirterek, "Büyümede altın dönemi yastık altı altın destekleyecek." ifadesini kullandı.

Altın tahvili ve sertifikası ile istenildiğinde tüm birikimin yeniden altın olarak alınabildiğini aktaran Oran, "Kaybettim, çaldırdım" kabusunun da sona erdiğini, altın tahvilinin son derece akıllı bir yatırım seçeneği olduğunu kaydetti.

Türkiye’nin, yeni bir atılım dönemi yaşadığını ve 2017’yi "G20’nin büyüme şampiyonu" olarak tamamladığını belirten Oran, "Yükselen piyasalarda en fazla altyapı projesi bizde. İş gücüne katılım oranımız her zamankinden fazla. Bu çıkışı sürdürmek için artık finansmanda da yerli ve milli dönemini başlatmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Oran, Türkiye’nin, ekonomik büyümesini kendi kendine finanse edebilecek gücü olduğunu ve son 16 yılda büyük mesafeler katettiğini aktararak, "Milletimizin kara günler için yastık altına attığı birikimler çok şükür ki ülkemizin dünyada parladığı bu dönemlerde bu kez büyümemizi perçinlemek için gün yüzüne çıkıyor." ifadelerini kullandı.

Milli gelirin 8’de birinin yastık altında olduğuna işaret eden Oran, şunları kaydetti:

"Normalde bu para ekonomiye katılmıyordu. Devletimiz çok yerinde bir adım attı, altın sertifika ve tahvillerini yatırımcıya sundu. Altın gününe katılan Ayşe Teyze dahi bu fırsattan yararlanabilecek. Hem altın yatırımcısının hem de iş dünyasının yüzünü güldüren bu yeni yöntem için hükümetimize teşekkür ediyoruz." 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)