BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOperasyonların 3 günlük bilançosu----

Operasyonların 3 günlük bilançosu

Operasyonların 3 günlük bilançosu
27 Temmuz 2015 - 06:35 www.finansgundem.com

Türkiye, PKK'ya yönelik operasyonlarını sürdürürken bir taraftan da IŞİD'e yönelik çeşitli illerde önceden belirlenen adreslere baskın düzenledi

Ülke genelinde, terör örgütü PKK ve gençlik yapılanması YDG/H, IŞİD ile DHKP/C'nin de aralarında bulunduğu terör örgütlerine yönelik 34 ilde düzenlenen operasyonlarda, 851 kişi gözaltına alındı. Bağcılar'da özel harekat polisleriyle çatışmaya giren terör örgütü DHKP/C üyesi öldürüldü. Terör örgütü IŞİD'in üst düzey yöneticileri olduğu iddia edilen Abdulla Abdullayev ve "Ebu Hanzala" kodlu Halis Bayancuk gözaltına alındı.
 
İstanbul'da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün koordinesinde Terör örgütü IŞİD, PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H ve DHKP/C'nin de aralarında bulunduğu terör örgütlerine yönelik Bağcılar, Küçükçekmece, Başakşehir, Eyüp, Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Sarıyer, Kağıthane ve Beyoğlu başta olmak üzere 26 ilçede eş zamanlı operasyon düzenledi. 140 adreste yapılan aramalarda 37'si yabancı uyruklu 104 kişi gözaltına alındı.
      
Bağcılar'da Özel Harekat polisleriyle çatışmaya giren terör örgütü DHKP/C üyesi olduğu tespit edilen ve "canlı bomba" eylemi hazırlığında olduğu iddiasıyla aranan Günay Özaslan öldürüldü.
      
Ayrıca operasyonlarda, IŞİD'in Türkiye'deki yabancılardan sorumlu üst düzey yöneticisi olduğu iddia edilen Abdulla Abdullayev ve İstanbul'daki bir grubunun sorumlusu olduğu öne sürülen ve "Ebu Hanzala" kodlu Halis Bayancuk ile eşi de gözaltına alındı.
 
İstanbul'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik Beyoğlu, Bahçelievler, Gaziosmanpaşa ve Sultanbeyli'de ilçede 28 adrese yapılan eş zamanlı operasyonda, 8 kişi gözaltına alındı. Yine bugün, Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğüne saldırı düzenleyecekleri öne sürülen terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasına mensup 6 kişi yakalandı.
      
Öte yandan, terör örgütleri IŞİD, DHKP/C ve PKK'ya yönelik operasyonu protesto amacıyla aynı günün akşamında izinsiz gösteri yapanlardan 20 şüpheli gözaltına alındı.
      
SENDİKA MİSAFİRHANESİNDE YARALILAR
      
Güvenlik güçlerinin başkentte terör örgütleri PKK ve IŞİD'e yönelik Eğitim-Sen Genel Merkezi'nin aralarında bulunduğu 30'a yakın adrese düzenlediği operasyonlarda, 40 kişi gözaltına alındı. Gözaltılarını protesto etmek için izinsiz gösteri düzenleyen 46 kişi de yakalandı.
      
Sendikanın misafirhanesinin Kobani'de yaralanan bazı kişilerin tedavisi için hastane gibi kullanıldığı, burada 9 yabancı uyruklu kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
      
İZMİR'DE 21 GÖZALTI

      
İzmir'de, terör örgütü PKK'nın eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik operasyonlarda, Menemen'de 8 ve Narlıdere'de 13 kişi gözaltına alındı.
      
Aydın'da ise emniyet, Ovaeymir, Osman Yozgatlı ve Telsiztepe mahallelerinin yanı sıra Germencik ve Söke'de gerçekleştirilen operasyonlarda 17 kişi PKK üyesi olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Nazilli'de de terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyonda 1 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkartılan şüpheli tutuklandı.
      
Terör örgütü IŞİD'e yönelik Konya merkezli operasyon kapsamında Manisa'da bir kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli Konya'ya gönderildi.
      
Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde, PKK'nın gençlik yapılanmasına üye olduğu iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli, sorgusunun ardından serbest bırakıldı.
      
DİYARBAKIR VE ÇEVRE İLLERDE OPERASYON

      
Terör örgütü PKK ile gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik yapılan operasyonlarda, Diyarbakır'da 133 adreste 74, Mardin'de 26, Şırnak'ta 15, Batman'da 19, Bingöl'de 11 olmak üzere 145 kişi gözaltına alındı.
Siirt'te ise YDG/H üyelerine yönelik eş zamanlı operasyonlarda biri kadın 4 kişi yakalanırken, HDP'li Siirt Belediyesi Meclis Üyesi Şemsettin Aykaç ve Mehmet Emin Koyuncu, terör örgütünün dağ kadrosuna eleman kazandırmak suçundan gözaltına alındı.
      
Aykaç ve Koyuncu, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.
      
Aynı evde bulunan terör örgütü dağ kadrosuna teslim edilmek üzereyken polis tarafından kurtarılan Sebahat Arslan ve Cemil Teknik ailelerine teslim edildi.
 
YABANCI UYRUKLU 13 KİŞİ GÖZALTINDA

      
Gaziantep, Malatya ve Elazığ'da 36 adrese eş zamanlı operasyonda, 13'ü yabancı uyruklu 28 kişi yakalandı.
      
Şanlıurfa'nın Ceylanpınar, Suruç, Birecik ve Viranşehir ilçelerinde 89 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda, sokak eylemleri yaptıkları, kalabalık kitleleri yönlendirdikleri ve bazı eylemleri planladıkları iddiasıyla 55 kişi gözaltına alındı. PKK'nın Güneydoğu Anadolu gençlik yapılanması sorumlusu Ferit Y. ise Şanlıurfa Otobüs Terminalinde yakalandı.
      
Adıyaman'da terör örgütü IŞİD'e yönelik eş zamanlı operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 8'i denetimli serbestlik şartıyla olmak üzere tamamı salıverildi.
      
Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda ise Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısını bahane ederek Adıyaman kent merkezinde izinsiz gösteri yaparak çevreye zarar verdikleri gerekçesiyle 15 kişi gözaltına alındı.

VAN'DA 16 GÖZALTI
      
Van'da güvenlik güçleri, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik önceden belirlenen 30 adrese eş zamanlı operasyonda 16 şüpheliyi gözaltına aldı.
      
Hakkari ve Yüksekova ilçesinde, PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik operasyon ile örgüte eleman kazandıran, tanınmamak için yüzlerini kapatarak, barikat kurup, ateş yakma, yolu trafiğe kapatma, kamu kurum kuruluşlarına ait bina ve araçları yakma, güvenlik güçlerine ve araçlarına yönelik silah, el yapımı patlayıcı, molotofkokteyli, havai fişek, taş ve sopalı saldırı eylemlerine katılma olaylarına karışan 9 kişi gözaltına alındı. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2'si tutuklandı.
      
PKK'nın gençlik yapılanması  YDG/H'ye yönelik operasyonlarda, Muş'ta 14, Bitlis'te 8, Ağrı'da 16 ve Iğdır'da 6 kişi gözaltına alındı.
      
ELAZIĞ'DA 8 KİŞİYE DAEŞ GÖZALTISI

      
Elazığ'da, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H üyesi oldukları iddiasıyla 8, DAEŞ ile bağlantılı olduğu ileri sürülen 8 kişi gözaltına alındı.
      
Malatya'da, terör örgütü El Kaide ile irtibatlı olduğu belirtilen bir kişi gözaltına alındı.
Tunceli'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda dün gözaltına alınan İmam K, Sinan Ç, Celal C, Düzgün A. ve Ahmet K. ifadelerinin ardından salıverildi.
      
Erzincan'da terör örgütü IŞİD ve "marjinal sol gruplara" yönelik operasyonda 8 kişi yakalandı.
 
ADANA'DA 86 GÖZALTI
      

YDG/H ve IŞİD üyelerine yönelik operasyonda Adana'da 86, Mersin'de 13, Tarsus'da 21 ve Hatay'da 8 kişi gözaltına alındı.
      
Kocaeli'nin Gebze, Darıca, Dilovası, Çayırova, İzmit ve Derince ilçelerindeki operasyonda terör örgütü PKK üyesi oldukları iddiasıyla 13 kişi gözaltına alındı. Yine IŞİD'e yönelik beş ilçedeki eş zamanlı operasyonda 1'i yabancı uyruklu 7 kişi de yakalandı.
      
Bursa'da, terör örgütü PKK ve gençlik yapılanması YDG/H üyesi olduğu iddiasıyla 16 kişi gözaltına alındı.
      
Konya merkezli 3 ilde IŞİD terör örgütüne yönelik dün düzenlenen operasyonda 16 kişi, Antalya'da ise terör örgütü MLKP'nin alt yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonda 14 kişi yakalandı.
      
Antalya'nın Manavgat ilçesinde, IŞİD terör örgütüyle bağlantılı oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 2 zanlıdan biri tutuklandı, diğeri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)