BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiOpenAI’ın CEO’su: Yapay zekâ şimdilik işinizi çalmayacak----

OpenAI’ın CEO’su: Yapay zekâ şimdilik işinizi çalmayacak

OpenAI’ın CEO’su: Yapay zekâ şimdilik işinizi çalmayacak
09 Haziran 2023 - 18:33 www.finansgundem.com

ChatGPT’nin yaratıcısı OpenAI’ın CEO’su Sam Altman yapay zekânın henüz insanları işinden edecek yetenekte olmadığını söyledi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

OpenAI CEO’su Sam Altman yapay zekânın en azından kısa vadede insanların işlerini çalabilecek yetenekte olamayacağını bunun yerine insanların iş yapma biçimini değiştireceğini söyledi. Ancak Altman’a göre iki durumda da insanlar artık ChatGPT benzeri araçları kullanmak zorunda kalacaklar.

Hindistan’da düzenlenen Economic Times etkinliğine katılan Altman, “Şu anki sistemler aslına bakılırsa tüm bir işi yapabilmek için yeterince iyi değil. Ancak görevleri yerine getirme konusunda oldukça yetenekli” ifadelerine yer verdi.

Bilgisayar programcılığı konusunda örnek veren Altman “İşin doğası şuna kayıyor: Bir seferde yalnızca bir dakikalık bir görev yapabilen son derece genç geliştiricilerden oluşan bir ekibi yönetiyorsunuz” dedi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre OpenAI CEO’su Altman aynı zamanda geçen yıl kullanıma sunulan yapay zekâ sohbet robotu ChatGPT’nin başındaki isim konumunda. Uygulamanın karmaşık görevleri saniyeler içerisinde yerine getirirken aynı zamanda insan benzeri bir tonda cevaplar üretebilmesi özellikle beyaz yaka çalışanları için işlerinin geleceği konusunda soru işaretleri yaratıyor.

Geçtiğimiz hafta HP CEO’su Enrique Lores yapay zekânın çalışanlarının zamanını nasıl kullandığını ciddi biçimde değiştirdiğini söyledi. Lores YahooFinance’teki açıklamasında, “Bugün yapılması bir gün süren birçok görev saniyeler sürecek. Bu da tüm dünyayı iş yapmaktan, yapılan işleri yorumlamaya, gerçekte ise çıktılar üzerinden çalışmaya doğru yönlendirecek” ifadelerine yer verdi.

Yapay zekâ daha da gelişecek

Altman yapay zekâ uygulamaları için, "Bir gün 10 dakikalık görevler yapacaklar ve sonra bir saatlik bir görev yapacaklar. Ama yine de, 'Bunların hepsi nasıl birbirine uyacak?’ ‘Ne inşa etmek istiyorum?' diye düşünmek zorunda kalacaksınız. Belki de sonunda bu sorunların üstesinden gelmeyi de öğrenebilir” açıklamasında bulundu.

Ancak ünlü CEO’ya göre yapay zekâ henüz çalışanların işini elinden almaktan çok “çarpıcı derecede daha verimli” hale getirmeyi başarabilir.

Altman, IBM CEO'su Arvind Krishna ve Google’ın eski CEO'su Eric Schmidt tarafından yakın zamanda yapılan bir argümana yöneldi. Zira dünyada çalışan insan nüfusu büyük bir hızla azalıyor ve yakın gelecekte yapılması gereken tüm işleri yapmak için yeterli insan olmayabilir. Yapay zekâ böyle bir gelecekte mesleklerin bir kısmını üstlenerek yardımcı olabilir.

Schmidt geçen ay verdiği bir röportajda, “Tüm demografik veriler gelecekte çalışacak insan sıkıntısı olacağını söylüyor. Kelimenin tam anlamıyla önümüzdeki 30 yıl boyunca önümüzde çok fazla iş var ve yeterince insan yok” dedi.

Schmidt tüm bu tablo göz önüne alındığında yapay zekânın yerine getirebileceği görevleri insanların yapması gibi “bir seçenek olmadığını” söyledi ve “İnsanların daha yüksek değerli işleri yapabilmesi için teknolojinin sıradan işlerin bir kısmını yapmasına ihtiyacımız var” ifadelerine yer verdi.

OpenAI CEO’su Altman ise bu konudaki kendi görüşlerini şu ifadelerle açıklıyor:

"Belki de asıl sorun, istediğimiz tüm işleri yapmak için neredeyse yeterli insan kaynağımız olmamasıdır. Çoğu yerde böyle bir talep çıktısı var var. Her yazılım geliştiricisini üç kat daha verimli hale getirdiğimiz için bir gecede dünyanın 3 kat daha fazla yazılım yaratmasını sağlayabilirsek, ki bu bile yeterli değildir, yine de dünyanın yazılım talebini neredeyse karşılanamıyor. Ve sanırım bu sorunu başka birçok yerde göreceğiz."

 

Uzmanlardan yapay zeka uyarısı: Zihninizi okuyor olabilir!

 

Ezbere dayalı işleri yapay zekâ yapacak

 

Yapay zekâda asıl tehdit Çin

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)