BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOnurair'in satışı tamam----

Onurair'in satışı tamam

Onurair'in satışı tamam
20 Mayıs 2013 - 07:59 www.finansgundem.com

Onur Air’de uzun süredir yürütülen satış işlemleri sonuçlandı

Özel havayolu şirketlerinden Onur Air, 250 milyon dolara Kudret Tuncel ile Dubai asıllı İngiliz işadamı Mehdi Shams’a satıldı.
Zaman'ın haberine göre, şu anda şirketin yaklaşık yüzde 70 hissesini elinde bulunduran işadamları, bir süre sonra diğer ortak Cankut Bagana’dan opsiyonlu diğer hisseleri de devralacak. Satış işleminin Rekabet Kurumu tarafından onaylandığı belirtildi. Onur Air’in yüzde 30 hissesini elinde bulunduran işadamı Cankut Bagana, şirketin yönetim kurulu başkanlığı ve genel müdürlük görevini bir süre daha sürdürecek. Temmuzda yeni yapılanmaya gidilecek şirkete, Bagana’nın da elindeki tüm hisseleri Tuncel ve Shams’e devredeceği öğrenildi.
Şirketin yeni ortaklarından İstanbul Esenyurt’ta bulunan Enes Makine’nin kurucusu Kudret Tuncel, 1985’te kozmetik sanayi sektöründe aerosol, parfüm dolum ve kapatma işine başladıktan sonra 1996’da Enes Makine Sanayii’ni kurdu. Mehdi Shams de, ABD, İngiltere, Almanya, Dubai, Çin ve İran’da ofisi bulunan Home Persian şirketinin sahibi. Havacılık sektörüne 1992’de adım atan Onur Air, bugün bin 600 çalışanı ve 32 uçağı ile yurtiçinde 14, yurtdışında 5 tarifeli uçuş gerçekleştiriyor. İzmir, Antalya, Bodrum, Dalaman ve KKTC Ercan’dan charter (tarifesiz) seferler de düzenleyen şirket, haziranda Antalya, Batman, Erzincan, Sivas ve Malatya’ya çapraz uçuş başlatacak. Şirket, geçen yıl 3 milyonun üzerinde yolcu taşıdı.
Şahabettin Bolukçu havacılıktan çekildi
Onur Air’in satışı sonrası sektörde uzun yıllar birçok görevde bulunan Şahabettin Bolukçu da, şirketten ayrıldı. Ten Tour ve Onur Air’de 24 yıl çalışan Bolukçu, bu sürede genel koordinatör, yönetim kurulu üyeliği, genel müdür ve yönetim kurulu başkan yardımcılığı yaptı. Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri (TÖSHİD) Derneği başkan ve yönetim kurulu üyeliği ile TOBB Havacılık Meclis başkanlığı görevini yürüten Bolukçu, Onur Air’den bugün ayrılıyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)