BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOnur Air’in iflası isteniyor----

Onur Air’in iflası isteniyor

Onur Air’in iflası isteniyor
12 Nisan 2022 - 07:45 www.finansgundem.com

Bir süredir mali sıkıntı yaşayan ve çalışanların maaşlarını ödeyemeyen Onur Air, alacaklılarla yargı önünde hesaplaşıyor.

Uzun süredir yaşadığı mali sıkıntılar pandemi sürecinde derinleşince Onur Air çalışanların ücretlerini ödeyemedi. Havayolu şirketinde kaptan pilot olarak çalışan bir kişi, alacaklı olduğu iddiası ile şirketin iflasını istedi. Şirket adına yapılan savunmada ise pilotun herhangi bir alacağının olmadığı kaydedildi.
Geçen yıl uçuşları durdurulan Onur Air’in iflası istendi. 127 milyon TL sermayeli şirkete yönelik iflas talepli davayı, Onur Air’de kaptan pilot olarak görev yapan Turgut Emre Topçu açtı. Dava dosyasına giren bilirkişi raporunda da Topçu’nun 105 bin lira alacaklı olduğu kaydedildi.

Yakın bir zamana kadar Türkiye özel havacılık sektörünün köklü firmalarından biri konumunda Onur Air, tartışmalı bir satış sürecinden sonra mali yapısını bir türlü toparlayamadı. Köklü marka geçen yıl, pandeminin de olumsuz etkisi ile uçuşlarını durdurdu. Sektörde şok etkisi yaratan bu karar sonrası şirketin yeniden ayağa kalkması için yoğun bir çaba sürerken, çalışanlar maaşlarını almak için uzun süredir bekliyor.

1600 ÇALIŞAN MAAŞ ALAMIYOR

Bu arada, maaş alamayan yaklaşık 1600 Onur Air çalışanının üye olduğu sendika bakanlıktan Toplu İş Sözleşmesi için yetki aldı. Böylece çalışanlar, alacaklılar arasında birinci sıraya girme şansı yakaladı.
Sözcü’ de yer alan habere göre 7 Kasım 2021 tarihinde Öz Taşıma İş Sendikası temsilcileri ile yapılan görüşme sonucunda Onur Air çalışanlarının yüzde 40’ı sendikaya üye oldu. 13 Aralık 2021 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Yetki Tespiti için başvuran Öz Taşıma İş Sendikasının 15 12.2021 tarihinde yetki tespiti onaylandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının taraflara gönderdiği yetki yazısına 6 iş günü içerisinde itiraz olmadığı için 10.01.2022 tarihinden itibaren sendikaya Onur Air çalışanları adına Toplu İş Sözleşmesi yapma yetkisi verildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)