BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporOnun bileğini yönetmelik büktü----

Onun bileğini yönetmelik büktü

Onun bileğini yönetmelik büktü
20 Mayıs 2014 - 05:33 www.finansgundem.com

Bedensel engelli milli bilek güreşi sporcusu Murat Cırık, 2011'de dünya şampiyonu oldu. Cırık, yönetmelik nedeniyle ödülünü alamıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kazakistan’da düzenlenen Bedensel Engelliler Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası’nda birinci olan bedensel engelli milli bilek güreşçisi Murat Cırık’a, turnuva şartlarının yönetmeliğe uymadığı gerekçesiyle ödül vermediklerini açıkladı.

Yönetmeliğin 24’üncü maddesinde ödül alınabilmesi için gerekli şartlar şu şekilde belirtiliyor:“Dünya şampiyonası ve kupalarında en az 20 ülke ve ilgili branş, stil, siklet veya kategoride değişik ülkelerden en az 10 sporcunun iştirak etmesi şarttır.” Cırık bu kriteri karşılamadığı için ödülünü alamıyor.

Umut Erdem'in Hürriyet'teki haberine göre TBMM Dilekçe Komisyonu’na dilekçe yazan Cırık yönetmeliği eleştirdi: “7 yıldır bilek güreşi yapıyorum. 20 bin TL’ye yakın yatırım yaptım. Branşımda rakipsiz olabilecek formdayım; ama hevesim kırıldı. 13 sporcuyla yarışarak ‘Dünya Şampiyonu’ oldum. Ödül kurulu, ödül verilmesini uygun bulmadı. 9 defa Dünya ve Avrupa derecem var. Toplam 100’e yakın galibiyetim var; ama hiç ödül alamadım.”

ENGELLİYE ÖNCELİK OLSA

“Anayasanın özürlülere yapılacak pozitif ayrımcılık ilkesine dayanarak, ödülümün verilmesini ve ödül yönetmeliğindeki engellilere yönelik yapılan adaletsizliğin giderilmesini talep ediyorum.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)