BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinÖnümüzdeki aylarda korona virüse yakalanmayan kalmayacak----

Önümüzdeki aylarda korona virüse yakalanmayan kalmayacak

Önümüzdeki aylarda korona virüse yakalanmayan kalmayacak
23 Eylül 2021 - 13:54 www.finansgundem.com

Bazı sağlık uzmanları, yakın zamanda dünya çapında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında artış bekleyerek, virüsün muhtemelen tüm insanlara bulaşacağını ancak çoğunun hafif semptomlar yaşayacağını düşünüyor

Daily Mail gazetesinin haberine göre, uzmanlar aşılarının etkinliğinin zaman içinde azaldığına işaret eden veriler ve Delta varyantının yüksek hızda bulaşma kabiliyeti göz önüne alındığında, önümüzdeki aylarda vaka sayısının önemli ölçüde artmasını bekliyor.

Ancak uzmanlar çoğu vakanın hafif, hatta asemptomatik olacağına da dikkat çekiyor.

New England tıp dergisinde yayınlanan çalışmada, iki doz aşı olan ABD’li sağlık çalışanları incelendi ve Delta varyantının ortaya çıkması sonucunda aşıların etkinliğinin zamanla azaldığını tespit edildi.

Buna rağmen, çalışma aşıların hastaneye yatış ve ölüm gibi virüsün ciddi sonuçlarından hala önemli ölçüde koruma sağladığını vurguladı.

Johns Hopkins Sağlık Güvenliği Merkezi’nde bulaşıcı hastalık uzmanı Dr Amesh Adalja, “Önümüzdeki aylarda herkesin korona virüs kapması mümkün” diyerek, hastalığı hafif geçirebilmek için aşı olmanın önemini vurguladı.

Kaiser Aile Vakfı yetkilisi Jen Kates ise, “Virüsün daha fazla varyantı, özellikle de daha bulaşıcı olan Delta varyantı yayıldıkça, tam aşılı bir kişinin bile virüse maruz kalması muhtemeldir. Bu büyük ölçüde bireyin nerede yaşadığına bağlıdır. Virüsün bulaşma oranlarının çok yüksek olduğu bazı alanlar var” yorumunda bulundu.

Atlanta’daki Emory Üniversitesi’nde profesör olan Dr. Carlos del Rio da, “Yağmurun altında şemsiyem varsa ıslanmam. Ama bu yağmur bir kasırgaya dönüşürse, şemsiyem olsa da ıslanırım. Bu, şemsiyenin iyi çalışmadığı değil, kasırganın güçlü olduğu anlamına gelir. Delta varyantının ortaya çıkmasından sonra aşıların etkinliği ile tam olarak bu oluyor” diye konuştu.

Uzmanlar, önümüzdeki dönemde korona virüsten korunmak için maske takmak, sosyal mesafeye dikkat etmek ve sürekli el yıkamak gibi kurallara uyulmasına dikkat çekerek, enfeksiyonun şiddetinin yanı sıra hastaneye yatış oranlarını ve virüs kaynaklı ölümleri azaltmak için aşı yaptırmak gerektiğinin altını önemle çizdi.

Moderna CEO’sundan korona virüs açıklaması: Bir yıl içinde bitebilir

 

Korona virüsün en çok can aldığı ülke açıklandı

 

Korona virüse karşı lama antikoru

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)