BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOnu bir masör kurdu----

Onu bir masör kurdu

Onu bir masör kurdu
18 Haziran 2013 - 08:46 www.finansgundem.com

Dev sosyal medya platformu Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey, hayatının ilginç yönlerini ünlü magazin dergisi Vanity Fair'e anlattı.

Gezi Parkı gösterilerine de attığı tweetle destek olan Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey, lisanslı masörlük yaptığı yılları ve halk otobüsüne bindiği zamanları anlattı. ABD’nin prestijli kültür, moda ve politika dergisi Vanity Fair, Twitter’ın kurucusu ve CEO’su Jack Dorsey ile hayatının fazla bilinmeyen yönlerini konuştu. Derginin temmuz sayısında çıkacak olan portre, internet sitesinde şimdiden paylaşıldı. Genç kurucunun bazı ilginç özellikleri şöyle,

Mor gıdaların şifalı olduğuna inanıyor
1976 doğumlu. Televizyona dair ilk hatırladığı görüntü 1983 Michael Jackson'ın Billie Jean şarkısı. Çocukluğunu duvarları şehir haritalarıyla dolu odasında geçirdi. New York şehrinin haritası, özellikle yolların kesişme noktalarına bakmak Jack Dorsey'i büyülüyordu. Ernest Hemingway'in 'Yaşlı Adam ve Deniz' adlı kitabını yılda en az bir kez okuyor.
İlk tek başına gezisini ailesinin finansal desteğiyle 17 yaşında Manhattan'a yaptı. Trenle yaptığı bu gezide iş çıkış saatinde New York'a ayak basmasını hala hayatının en korkutucu anı olarak hatırlıyor. Artık New York'a alışan Jack Dorsey, bir gün belediye başkanlığına aday olmayı düşünüyor.
Mor gıdaların şifalı olduğuna inanıyor. Ancak patlıcan yiyemediği için kendini kötü hissediyor.

Mesaj terapisti olarak çalışmış
Twitter'dan önce bir süre, Missouri eyaletinde lisanslı masaj terapisti olarak çalışmış. Kullandığı 'kraniosacral' metodunu, "Masaj bittiğinde erirsiniz" diye anlatıyor. Hala zaman zaman masaj yapıyor. Ancak artık parasız...
Türkye’de 10 milyon Twitter kullanıcısı var
- 2006 yılında kurulan Twitter, üyelerin birbirlerinin anlık mesajlarını takip etmesini sağlıyor. Tweet adı verilen 140 karakterle sınırlı bu mesajlar anında Twitter havuzuna düşüyor ve üye kullanıcının hesabını takip eden herkese anında ulaşıyor. Türkiye'de yaklaşık 10 milyon Twitter kullanıcısı var. Ancak bu sayıya üyelik hesabı açmasına karşın aktif olarak kullanmayan 'Twitter' hesapları da dahil. Dünyada Twitter kullanıcı sayısı 555 milyon civarında. Bunlar içinde 220 milyon kişi aktif olarak Twitter hesabını güncellemiyor. Bu ölçüden yapılan hesaba göre Türkiye'de de 6 milyona yakın aktif kullanıcı var.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İsmigül18 Haziran 2013 09:00

    Hayat neler getirir neler alır gider bilemeyiz kimin ne iş yaptığı değil zekası önemlidir.Masör'den Twitter kurucusu olur işte buda ibret olsun.