BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaOns altın için önemli bir gün----

Ons altın için önemli bir gün

Ons altın için önemli bir gün
10 Haziran 2021 - 10:50 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı 519 lira seviyesinden, çeyrek altın 853 lira, Cumhuriyet altını 3.498 liradan satıldı

FINANSGUNDEM.COM

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 519,3 lira seviyesinde işlem gördü.

Dün, dolar kuru ve altının ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü önceki kapanışın yüzde 0,4 altında 521,5 liradan tamamladı.

Yeni güne de değer kaybıyla başlayarak düşüşünü üst üste dördüncü güne taşıyan altının gram fiyatı, saat 10.30 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,4 altında 519,3 liradan işlem gördü. Çeyrek altın 853 lira, Cumhuriyet altını da 3.498 liradan satıldı.

Altının ons fiyatı, önceki kapanışa göre yüzde 0,4 azalışla 1.881 dolardan alıcı buldu.

Analistler, para politikalarının geleceğine ilişkin belirsizliklerle ABD'nin 10 yıllık tahvilindeki talep artışı ve dolar endeksindeki yükseliş eğiliminin altının ons fiyatını baskıladığını söyledi.

Gedik Forex tarafından hazırlanan bültende, “Ons altın için önemli bir gün. ABD TÜFE ve Avrupa Merkez Bankasının faiz kararı açıklanacak. TÜFE öncesi piyasalar kararsızdı bu nedenle bugünkü veri oynaklık yaratabilir. En son Nisan ayı TÜFE'nin beklentilerin üzerinde bir artış kaydetmesi, tahvilde yükselişi tetiklemiş ve Fed'e dair politika belirsizliğine neden olmuştu. Avrupa Merkez Bankası için bir değişiklik beklenmiyor, ancak son dönemde Avrupa ekonomisinde de toparlanma sinyalleri başladı. Fed'in varlık alımını azaltabileceğine dair beklentiler başlamışken, ECB'nin de pandemi acil varlık alım programı (PEPP) konusunda bugün vereceği sinyaller önemli olabilir. Ons altın bugünkü gelişmelerle hareketlenebilir. Altın için 1894$ - 1903$ - 1913$ direnç noktaları, 1879$ - 1868$ - 1856$ destek noktaları olarak izleniyor” denildi.

İnfo Yatırım FX tarafından hazırlanan bültende ise, “Altın fiyatları için haftanın en önemli günü bugün diyebiliriz. İçerisinde bulunduğumuz haftaya 1891 seviyelerinde başlangıç yapan altın fiyatları hafta içerisinde dalgalı bir seyir izledi. Önümüzdeki hafta FED’in para politikası kurulu bir araya gelecek. Bu toplantı öncesinde ABD kanadından gelecek olan son büyük ekonomik veri olan enflasyon verisi bugün TSİ 15.30’da açıklanacak. Piyasaların son durumuna baktığımızda FED’in varlık alım programını beklenenden önce azaltmaya başlayabileceğine yönelik endişelerin mevcut olduğu görülüyor. Bugün açıklanacak bu veri ile birlikte bu konuda son ipuçları alınmış olacak. Enflasyonun artması ve ardından FED’in mevcut para politikasına devam etmesi altın fiyatlarında toparlanma hareketleri yaşanmasına destek sağlayabilir. Bu sebeple ABD kanadından gelecek veri ile birlikte altın fiyatlarında volatilite oldukça artacaktır. Veri sonrasında gözler FED’in önümüzdeki hafta gerçekleştireceği toplantıya çevrilecek. Altının fiyatlamaları için kritik virajlar şuan bu gelişmeler olarak öne çıkıyor. Haftanın dördüncü işlem gününde XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1900,05 – 1915,98 – 1931,12 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1875,08 – 1865,02 – 1853,59 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir” denildi.

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan teknik analizde de, “Değerli metallerde dalgalı seyir sürüyor. Ons altında zaman zaman gelen satışlara rağmen kısa vadeli yükselen trend korunuyor. Yukarı yönlü hareketlerin devamı halinde 1.900 ve 1.915 seviyelerini direnç olarak izlemeye devam edeceğiz. 1.880-1.870 ve 1.855 seviyeleri ise aşağı yönlü hareketlerde destek seviyeleri olarak izlenmelidir. Bugün açıklanacak olan ABD enflasyonu değerli metallerdeki seyir açısından kritik olacak” deniliyor.

Altında yatay seyir sürüyor

Hacker'ların gözü kripto paralarda

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)