BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinOnline Satranç Olimpiyatı finalinde Hint oyuncuların interneti kesildi----

Online Satranç Olimpiyatı finalinde Hint oyuncuların interneti kesildi

Online Satranç Olimpiyatı finalinde Hint oyuncuların interneti kesildi
31 Ağustos 2020 - 11:40 www.finansgundem.com

Kovid-19 nedeniyle internette düzenlenen uluslararası Sanal Satranç Olimpiyatı'nın finalinde, iki Hint oyuncunun internet bağlantılarının kesilmesi nedeniyle şampiyonluk hem Hindistan'a hem de Rusya'ya verildi.

FIDE Online Satranç Olimpiyatı ilk kez bu sene sanal ortamda gerçekleşti. Hindistan, finalde iki oyuncunun internet bağlantılarının kesilmesi nedeniyle süre açısından cezalı konumuna düşmelerine itiraz etti.

Yetkililer, 'olağandışı koşullardan' geçildiğini belirtirken Uluslararası Satranç Federasyonu Başkanı Arkady Dvorkoviç de yazılı açıklamasında şunları söyledi:

"Online Chess Olympiad, küresel internet kesintisinden etkilendi. Aralarında Hindistan'ın da bulunduğu birçok ülke etkilendi. Maçın sonucu henüz belirsizken Hindistan'ın iki oyuncusunun internet bağlantıları koptu."

Federasyon Başkanı Dvorkoviç, kurumun temyiz komitesinden 'ortak fikir birliği içinde bir karar çıkmadığını' belirtip her iki takımı da altın madalyayla ödüllendirmeye karar verdiğini söyledi.

Türkiye de katıldı
Bu yıl Temmuz ayında başlayan sanal satranç turnuvasına 160'tan fazla ülke katıldı.

Final maçının sonucu turnuva sürecinde yaşanan tek tartışma değildi.

Ermenistan da Cuma günü bir oyuncusunun, Hindistan'a karşı oynadığı çeyrek final maçında internet sunucusuna bağlantısının kesildiğini ve hamle süresi dolduğu gerekçesiyle maçı kaybettiğini söyledi. Ermenistan'ın sonuca itirazı reddedildi ve ülke protesto amaçlı turnuvadan çekildi.

Uluslararası Satranç Olimpiyatı'nın 44'üncüsünün bu ay içinde Rusya'da gerçekleşmesi planlanıyordu. Ama Kovid-19 salgını nedeniyle gelecek yıla ertelendi.

FIDE Online Satranç Olimpiyatı'na Türkiye de katıldı. Türkiye Satranç Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre Türkiye C Grubu'nu yedinci sırada tamamladı. İkinci klasman grup maçlarında da grubunu birinci sırada tamamlayan Türkiye, üst klasman maçlarında beklediği başarıyı yakalayamadı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)